Club NXT pakte sinds vorige bezoekje van Beveren 19 op 21 in 'The Nest'

Sport | SK Beveren start haar race richting titel met een bezoekje aan Club NXT. De Waaslanders moeten eigenlijk winnen in Roeselare om druk te zetten op koploper RWDM; maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Club NXT bouwde de voorbije maanden namelijk aan een ijzersterke thuisreputatie. Na een ietwat aarzelende start pakten de troepen van Nicky Hayen maar liefst 19 op 21 in de laatste zeven thuisduels. Geen enkele andere 1B-ploeg deed beter.

Vlak voor die fraaie 19 op 21 kwam Beveren op bezoek in Schiervelde en ook zij konden toen geen driepunter boeken. Club NXT en Beveren speelden 2-2 gelijk nadat de Waaslanders een achterstand om konden zetten in een voorsprong; maar Chemsdine Talbi toch nog een punt uit de brand kon slepen voor de Bruggelingen. Toen waren de Brugse youngsters daar enorm blij mee; maar gezien de thuisresultaten van de voorbije maanden mikken ze nu ongetwijfeld op meer.

Referentiematch

Zeker ook omdat Beveren in 2023 nog niet kon winnen op verplaatsing. De Waaslanders speelden 3x gelijk bij hun bezoekjes aan staartploegen Virton, SL16 FC en Jong Genk en moeten dus op zoek naar een referentiematch om het vertrouwen wat op te krikken voor de play-offs. Bovendien heeft Beveren ook een statistiek te breken op bezoek bij de beloftenteams. Of wordt het opnieuw 2-2?

Voor de belangrijke opener kan Beverencoach Wim De Decker alvast geen beroep doen op Joachim Van Damme. De sterke middenvelder is geblesseerd en moet van de kant toekijken hoe zijn ploegmaats het ervan af brengen. Topschutter Thierno Barry is wel weer van de partij na een weekje schorsing.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top