Belgisch onderonsje en Kompany gaat voor bekersucces in de FA Cup

Sport | In de FA Cup staat de vijfde ronde op het programma. Er komen heel wat Belgen in actie en zij hopen allen binnen enkele maanden de finale te halen. Een vooruitblik.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Leicester City heeft zich stelselmatig uit de gevarenzone weten te spelen in de Premier League en het hoopt zijn seizoen glans te geven in de FA Cup. Met Wout Faes, Timothy Castagne en Dennis Praet zijn er een aantal Belgen die het mogen opnemen tegen Blackburn Rovers, waar Thomas Kaminski aan een uitstekend seizoen bezig is in The Championship. Welke Belg trekt aan het langste eind? Youri Tielemans, die out is door een enkelkwetsuur, gooit zich in elk geval niet in de strijd.

De Bruyne en Lavia

Bij Manchester City haalde Pep Guardiola aan dat Kevin De Bruyne niet alles kan spelen en dat hij daarom op de bank zat tegen Tottenham. Mogelijk zal KDB - die ook ziek was - het FA Cup-duel tegen tweedeklasser Bristol City links mogen laten liggen. Misschien krijgt Sergio Gomez (ex-Anderlecht) nog eens een kans in de basis.

Bij Southampton is Roméo Lavia een van de grote revelaties in de Premier League. De 19-jarige Belg demonstreerde onlangs nog op het veld van Chelsea. De kans bestaat dat hij rust krijgt tegen Grimbsy Town, aangezien Southampton volop aan het knokken is voor het behoud. Paul Onuachu (ex-KRC Genk) kan tegen de club uit de League Two misschien vertrouwen tanken met enkele goals.

Belgisch getint Burnley

Voor Vincent Kompany is het een prachtig seizoen aan het worden met Burnley. Ze razen doorheen de Championship en ze wisten zich ook te plaatsen voor de vijfde ronde van de FA Cup, waar ze Fleetwood Town uit de League One treffen. Voor Manuel Benson (blessure) komt de match wellicht te vroeg, maar Ameen Al Dakhil lijkt te mogen hopen op speelminuten. Hij is vooral bankzitter, maar zou dus wel eens kunnen starten in dit duel. Met Anass Zaroury, Lyle Foster, Josh Cullen, Samuel Bastien en Vitinho zijn er nog een aantal oude bekenden van de Jupiler Pro League die mogelijk in actie kunnen komen.

Tot slot is het ook uitkijken naar de prestaties van Manchester United en Tottenham. Erik ten Hag levert fantastisch werk op Old Trafford en zal uiteraard een prijs willen winnen. De Europa League en de FA Cup zijn alvast een optie. Met West Ham United wacht wel een verraderlijke tegenstander. Tottenham aast ook al vele jaren op een beker en moet aan de bak tegen het Sheffield United van Sander Berge (ex-KRC Genk).

Het programma van de FA Cup op Eleven:

Dinsdag 28 februari

Woensdag 1 maart
Volg de FA Cup het hele seizoen op Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top