Op weg naar een historische finale in de Croky Cup?

Sport | In de Croky Cup staan de terugwedstrijden van de halve finales op het programma. Wie plaatst zich voor de finale? Royal Antwerp FC of Union SG? En wie van het duo Zulte Waregem of KV Mechelen is de tegenstander? Spannend wordt het alvast!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dé topaffiche is die tussen Royal Antwerp FC en Union SG. De Great Old kende in de heenwedstrijd de nodige problemen met de Brusselaars, die met 1-0 wisten te winnen dankzij een later treffer van Bart Nieuwkoop. Karel Geraerts & co mogen zich echter nog niet rijk rekenen, want Antwerp is op de Bosuil een moeilijke tegenstander voor Union SG. In de competitie won de Great Old met 4-2. Antwerp is bovendien ijzersterk in eigen huis. Dit seizoen moesten de mannen van Mark van Bommel in de Croky Cup en Jupiler Pro League enkel tegen KRC Genk (1-3) hun meerdere erkennen.

Voor Union SG kan het een historische wedstrijd worden. De Brusselaars kunnen zich namelijk voor het eerst sinds 1914 nog eens voor een bekerfinale plaatsen. Union SG won in 1913 en 1914 twee keer de Belgische beker. Een finaleplaats voor Union SG zou dus historische vormen aannemen. Antwerp wist al vier keer de finale te halen, zij wonnen drie keer. In 2020 wonnen ze de beker nog ten koste van Club Brugge.

KV Mechelen favoriet

In de andere wedstrijd is KV Mechelen de grote favoriet. De Maneblussers wonnen de heenwedstrijd met 1-2 op het veld van Zulte Waregem. Steven Defour hoopt in de voetsporen van Wouter Vrancken te treden, die enkele jaren geleden met KV Mechelen de bekerfinale haalde én die ook won van AA Gent. KV Mechelen speelde in totaal al zes bekerfinales. Zulte Waregem mag zich ook als een echte bekerploeg presenteren. Essevee wist als fusieclub al drie keer de finale te bereiken. Het won twee keer en in 2017 was het de betere in de finale tegen KV Oostende.

Voor KV Mechelen en Zulte Waregem is de beker van ondergeschikt belang aan de competitie. Beide ploegen strijden voor het behoud, maar vooral Essevee zit in een zeer lastig parket. Gaat Mbaye Leye na de nederlaag in eigen huis voor zijn sterkste elftal kiezen? Met KV Kortrijk, KV Mechelen en Oud-Heverlee Leuven staan er drie duels in een week op het programma. De kans bestaat dat in de bekermatch enkele sterkhouders rust krijgen.

Volg de terugwedstrijden van de halve finales in de Beker van België, met KV Mechelen - Zulte Waregem (dinsdag 28 februari om 20u20 op VTM2) en Royal Antwerp FC - Union SG (donderdag 2 maart om 20u35 op Canvas).

Meer nieuws:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top