Waarom kennen de Engelse clubs dit seizoen problemen in de Champions League?

Sport | De heenwedstrijden van de achtste finales van de Champions League liggen achter de rug. Voor de Engelse clubs viel er zeer weinig succes te rapen. Manchester City, Tottenham, Chelsea en Liverpool kenden allen een zeer frustrerende wedstrijd.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Manchester City had het knap lastig op het veld van RB Leizpig. De troepen van Pep Guardiola speelden 1-1 in Duitsland, waardoor ze wel nog een goede uitgangspositie bij elkaar wisten te spelen voor de terugwedstrijd in Manchester. Zij hebben dus het beste resultaat bij elkaar weten te spelen van de vier Engelse clubs die nog aanwezig zijn op het kampioenenbal.

Tottenham en Chelsea hebben meer zorgen. De Spurs gingen op bezoek bij AC Milan en incasseerden daar een 1-0-nederlaag, terwijl Chelsea – ondanks de honderden miljoenen euro’s die het investeerde op de transfermarkt – met dezelfde cijfers onderuit ging bij Borussia Dortmund. Beide teams uit Londen zullen een zeer goed niveau moeten halen in de terugwedstrijd om de uitschakeling te vermijden.

Blamage voor Liverpool

De grootste blamage was er echter voor Liverpool. Zij begonnen nog zeer goed en stonden al snel 2-0 voor tegen Real Madrid. De Spaanse topclub speelde de mannen van Jürgen Klopp echter helemaal in de vernieling en wist met 2-5 te winnen. Voor Liverpool lijkt het nu al vast te staan dat de achtste finales hun eindstation zal worden in deze editie van de Champions League.

Het is al van het seizoen 2019-2020 geleden dat drie Engelse clubs verloren in de achtste finales van de Champions League. Manchester City wist toen als enige de bakens nog te verzetten en zich ten koste van Real Madrid te plaatsen voor de kwartfinales. Liverpool (tegen Atlético Madrid), Tottenham (tegen RB Leipzig) en Chelsea (tegen Bayern München) werden roemloos uitgeschakeld.

Afgelopen jaren veel succes

Voor de clubs uit de Premier League zou het alvast een blamage zijn als ze zich niet weten te plaatsen voor de kwartfinales, aangezien ze allen financieel bij de absolute top in Europa behoren. Toch moeten we deze vier wedstrijden nog niet gaan dramatiseren. De afgelopen jaren was Engeland zéér goed vertegenwoordigd in de finales van de Champions League.

De afgelopen vijf jaar wisten maar liefst zes Engelse clubs de finale van de Champions League te bereiken. Twee keer kregen we zelfs een compleet Engelse finale met Liverpool-Tottenham (2-0 in 2019) en Chelsea – Manchester City (1-0 in 2021). Liverpool speelde drie keer de finale in vijf edities, maar verloor twee keer tegen Real Madrid. Vooral Man City hoopt dit jaar eindelijk deze prijs te winnen. Het is al jaren dé ambitie van de club, maar dan zal hun niveau toch hoger moeten komen te liggen.

De afgelopen weken presteerden de troepen van Pep Guardiola namelijk wisselvallig. Liverpool (8ste), Tottenham (4de) en Chelsea (10de) kennen geen al te best seizoen. Mede daardoor liggen er kansen voor andere Europese clubs om de Engelse teams in de Champions League een stevige slag toe te dienen. Of kunnen zij in de terugwedstrijden de rug rechten?

Volg de UEFA Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus. Blijf verder op de hoogte van alle actualiteit (samenvattingen, interview, magazines...) dankzij de verschillende aanbiedingen en talrijke inhoud van Pickx op televisie en onze website.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer nieuws:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top