Romelu Lukaku dient de criticasters (nogmaals) van antwoord

UEFA Champions League |

In zijn heenwedstrijd van de achtste finales tegen FC Porto verschafte Inter zichzelf een uitstekende uitgangspositie: in Milaan werd het 1-0. Met dank aan Romelu Lukaku, die zich na een moeilijke periode nog eens tot grote held van de avond ontpopte.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zoals enigszins te verwachten viel, draaide het duel tussen de Portugese en Italiaanse topploeg uit op een tactisch steekspel. Lange tijd bleef de partij op slot, maar in de 86e minuut beleefde het Guiseppe Meazza-stadion dan toch een extase. Het was Romelu Lukaku die als invaller een zwakke plek wist te vinden in het verstevigde fort dat Sergio Conceiçao had opgetrokken. Opgezweept door de stadionspeaker rolde de naam van Lukaku over de tribunes. Een doelpunt van de bevrijding voor de Rode Duivel.

Eindelijk!

Het was immers al geleden van 26 oktober vorig jaar dat de fans van Inter Milaan nog eens een jubelende Big Rom te zien kregen. Toen scoorde de spits in een Europees duel tegen Pilsen een laatste keer voor eigen volk. Een eeuwigheid geleden! Afgelopen woensdag kon de 29-jarige aanvaller die ban eindelijk breken en weer belangrijk zijn voor zijn team. Op het uur was hij ingevallen en in die slotminuten van de wedstrijd tegen Porto profiteerde hij van een uitstekende voorzet van ploegmaat Nicolo Barella.

Lukaku stond perfect opgesteld tussen de verdedigers Marcano en Pepe -tot dan toe nochtans een onberispelijk duo- en kopte de bal aanvankelijk nog op de paal, maar zoals het een echte goalgetter betaamt, was hij er als de kippen bij om de terugbotsende bal binnen te leggen. Zijn 17e doelpunt in de Champions League in zijn carrière, waarmee hij Dries Mertens onttroont als beste Belgische schutter ooit op het kampioenenbal. Een belangrijk succes voor Lukaku én voor de Nerazzurri.

Goeie vorm

De matchwinnaar werd na de gewonnen wedstrijd voor de microfoons van Sky Italia gehaald. “Ik ben zeer blij voor de ploeg”, wist Big Rom te vertellen. “Het was een lastige wedstrijd die we toch wisten te winnen, maar we weten dat er nog ruimte is voor progressie. Daarom wil ik ook nog niet te ver vooruitblikken op dit seizoen met Inter, want in Portugal wacht ons nog een zeer moeilijke terugwedstrijd. Zij hebben veel kwaliteiten, ook aan de bal, en kunnen ons dus nog pijn doen.” Om dan uiteindelijk nog met een persoonlijke noot te eindigen: “Mijn fysieke conditie? Je ziet toch dat ik in goeie vorm verkeer.”

Dat laatste een kleine sneer richting de criticasters, zoals bijvoorbeeld Guiseppe Marotta, nota bene de CEO van Inter Milaan. Die liet enkele dagen geleden nog noteren: “Dat Lukaku op de bank zit? Die jongen heeft 103 kg mee te zeulen, daarvoor moet je fysiek in orde zijn. Hij is geen 100%, hij moet zijn beste vorm nog vinden.”

De aanvalsleider van de Rode Duivels reageerde op de enige juiste manier voor een voetballer: met de voeten. Zijn winnende treffer tegen Porto was nog maar zijn vierde goal van het seizoen, dat tot dusver gekenmerkt werd door veel blessureleed. Maar zoals wel vaker staat Romelu Lukaku op scherp wanneer hij verbaal uitgedaagd of geviseerd wordt. Hopelijk is hij daarmee gelanceerd voor deze laatste competitiemaanden.


Volg de UEFA Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus. Blijf verder op de hoogte van alle actualiteit (samenvattingen, interview, magazines...) dankzij de verschillende aanbiedingen en talrijke inhoud van Pickx op televisie en onze website.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer nieuws:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top