Divock Origi moet de woorden van Klopp en Mané nog bevestigen bij AC Milan

Sport | Divock Origi speelt sinds dit seizoen voor AC Milan. De Rossoneri kennen een moeizaam seizoen in de Serie A, maar in de Champions League verloopt het goed. Trainer Stefano Pioli hoopt dat hij de komende maanden de beste Origi te zien krijgt. Voorlopig blijven ze ondanks alle mooie woorden uit Liverpool nog een beetje op hun honger zitten omtrent de Belg. De wedstrijd tussen Tottenham en Milan op woensdag is exclusief te bekijken op Pickx+ Sports!

Door Pickx

Deel dit nieuws

AC Milan haalde Divock Origi transfervrij weg bij Liverpool, waar hij te weinig aan spelen toekwam. De Belgische aanvaller kende nog geen succesvol seizoen. De technisch vaardige spits is vooral invaller en moet dringend gaan tonen waarom hij in Liverpool als een legende wordt aanzien.

Lof van Klopp en Mané

Origi is een speler met heel veel technische vaardigheden, maar op zijn 27ste blijft iedereen toch met een wrang gevoel achter. Er zat met zijn kwaliteiten zoveel meer in. Origi speelde in de zes seizoenen dat hij de kleuren van Liverpool verdedigde 175 wedstrijden, maar hij kwam in totaal maar aan 6.944 minuten. Het equivalent van iets meer dan 77 wedstrijden. Daarin trof hij 41 keer raak en deelde hij 18 assists uit.

Origi was dus goed voor een bepalende actie om de ongeveer 118 minuten. Ondanks het feit dat hij amper speelde, werd Origi meermaals geloofd voor zijn kwaliteiten als afwerker. "Divock is een legende, op en naast het veld. Een fantastische voetballer, een aanvaller van wereldklasse en onze beste afwerker", zei Liverpool-manager Jürgen Klopp na het vertrek van Origi.

Goals in de Champions League

Ook Sadio Mané bevestigde die woorden. Hij noemde de Belg als de beste afwerker met wie hij ooit had samengespeeld. Straffe woorden voor een aanvaller die nooit een echte vaste waarde was bij de Engelse topclub. AC Milan hoopt dat Origi die woorden nog kan waarmaken in Italië. In de Serie A tikt hij voorlopig af op 2 goals en 1 assist in 17 wedstrijden. Eén beslissende actie om de 216,3 minuten.

Voorlopig kon Origi de hoge verwachtingen dus nog niet inlossen. In de Champions League was Origi bij Liverpool goed voor 4 goals en 2 assists in 800 minuten. Goed voor een goal of assist om de 133,33 minuten. Bij AC Milan zit hij na 69 speelminuten op het kampioenenbal aan nul treffers. Kan Origi de komende maanden eindelijk helemaal tot ontbolstering komen in de Serie A en de Champions League?

PSG moet winnen

In de andere wedstrijd van woensdag moet PSG een nieuwe weg proberen in te slaan tegen Bayern München. In de heenwedstrijd keerden de Duitsers terug uit Parijs met een 0-1-overwinning. In Duitsland zullen de troepen van Christophe Galtier dat recht willen trekken, maar dat zal allesbehalve makkelijk zijn. De Parijzenaars leggen hun eieren in het mandje van Kylian Mbappé, die tijdens de heenwedstrijd niet startte, maar wel overtuigend speelde eens hij op het veld kwam.

Moeilijker nog wordt de opdracht omdat Messi en de zijnen het moeten stellen zonder Neymar, die nog niet hersteld is van de blessure die hij tegen Lille opliep. PSG blijft toch hoopvol en denkt terug aan twee jaar geleden, toen het met 2-3 wist te winnen in München. De held van de avond was toen Mbappé, die twee keer de weg naar de netten vond. De Duitsers zijn gewaarschuwd, want hij is vast van plan om dat kunstje nog eens over te doen.

De terugwedstrijden van de achtste finales op Pickx+ Sports:

Dinsdag 7 maart

Woensdag 8 maart

Volg de UEFA Champions League, met op woensdag 8 maart om 21u het duel tussen Tottenham en AC Milan, integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus. Blijf verder op de hoogte van alle actualiteit (samenvattingen, interview, magazines...) dankzij de verschillende aanbiedingen en talrijke inhoud van Pickx op televisie en onze website.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer nieuws:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top