Is Vinicius Júnior momenteel de meest trefzekere speler ter wereld?

Sport | Real Madrid heeft Liverpool dinsdagavond op Anfield in de pan gehakt. In een spectaculaire herhaling van de vorige Champions League-finale wisten de Madrilenen de Reds op eigen veld te verslaan, mede dankzij een dubbel van Vinicius Júnior.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Nadat het de score opende en minder dan een kwartier later een tweede doelpunt maakte door een ferme fout van Thibaut Courtois dacht Liverpool de wedstrijd in handen te hebben. Maar dat was buiten Madrid gerekend. Vinicius, die op Anfield een enorm sterke prestatie neerzette, zorgde voor de ommekeer. Voor het eerst trapte de Braziliaan op aangeven van Karim Benzema de bal in de verre hoek van het net. Iets meer dan tien minuten later profiteerde hij van een fout van Alisson om zijn tweede van de avond te maken. Zo liet hij zijn ploeg op amper een kwartier tijd helemaal terug in de wedstrijd komen.

Lof van Ancelotti

Maar het feest van de Braziliaan was nog niet voorbij. Na de 2-3 van Eder Militrao en de 2-4 van Benzema had Vinicius ook nog een ferm aandeel in de 2-5 van de Fransman. Het was een ware vernedering voor Liverpool, dat op Anfield nog nooit eerder vijf goals moest slikken in de Europa Cup. De Braziliaan was de nachtmerrie van Jürgen Klopp en zijn spelers met twee goals en een assist. Negen maanden geleden deed Vinicius Júnior dat ook al eens toen hij het enige doelpunt maakte in de finale tegen dezelfde Reds in het Stade de France

De glansrol in de wedstrijd van dinsdag leverde hem veel lof van Carlo Ancelotti op. "Vinicius is momenteel de meest trefzekere speler ter wereld", zei de Madrileense coach na de wedstrijd. "Er is geen andere speler met zo'n constante vorm. Ik hoop dat hij zo doorgaat." Dit seizoen heeft de inwoner van São Gonçalo al 18 doelpunten gemaakt en negen assists gegeven in 35 duels in alle competities. In de laatste 10 wedstrijden van Real maakte hij acht doelpunten en gaf hij vier assists. Vooral op internationaal niveau speelt hij een grote rol, hij maakte in 7 wedstrijden in de Champions League maar liefst 6 doelpunten. 

Doorbraak

De vleugelspeler maakte sinds vorig seizoen een enorme evolutie door. Na zijn transfer naar Madrid, een deal als duurste speler onder de 19 jaar in de geschiedenis van de club, verliepen de eerste seizoenen moeizaam. Hij oogstte veel kritiek door zijn gebrek aan efficiëntie en zijn trucjes, maar vorig seizoen brak hij helemaal door. Hij speelde eenvoudiger en werkte scherper af, wat ervoor zorgde dat hij aan het eind van het seizoen 22 keer scoorde en 20 assists gaf in 52 wedstrijden. Ondertussen is hij een vaste waarde in de basis van Ancelotti, en dat is dan weer een nadeel voor onze landgenoot Eden Hazard

In de Spaanse hoofdstad lijkt de international steeds meer op Cristiano Ronaldo. Vinicius knipoogde dinsdag naar de Portugese ster door een van zijn vieringen na zijn tweede doelpunt op Anfield te imiteren. De vleugelspeler heeft nog een lange weg af te leggen voordat hij het record van zijn voorganger bij Madrid kan evenaren, maar de 22-jarige heeft nog een mooie toekomst voor zich.Het programma van de 1/8e finales in februari op Pickx+ Sports:

Woensdag 22 februari

Volg de UEFA Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus. Blijf verder op de hoogte van alle actualiteit (samenvattingen, interview, magazines...) dankzij de verschillende aanbiedingen en talrijke inhoud van Pickx op televisie en onze website.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer lezen over Europees voetbal?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top