Kvaradona en Osimhen, het duo dat elke Europese ploeg de baas kan

Sport | Na knalprestaties in de Serie A toonden ze hun kwaliteiten ook in de Champions League: Victor Osimhen en Khvicha Kvaratskhelia. Het duo van Napoli was dinsdagavond tegen Eintracht Frankfurt niet te stoppen en zette met hun club een grote stap vooruit richting kwalificatie voor de volgende ronde.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Om de aanvallende kracht van Napoli te pareren tijdens de achtste finales van de Champions League had Frankfurt voorzorgsmaatregelen genomen. Coach Oliver Glasner zette Aurelio Buta, een fullback in, en liet zijn flankspeler Ansgar Knauff op de bank. De Eagles hielden in het begin stand met sterke passes en dominantie in de duels, maar na het half uur kreeg de Duitse ploeg het lastig. Napoli speelde assertiever en brak vaker door de verdediging van Eintracht

Frankfurt machteloos

Nadat Khvicha Kvaratskhelia een penalty had gemist, trapte Victor Osimhen Napoli kort voor rust op voorsprong via een tamme voorzet van Hirving Lozano. Na de rust verdubbelde aanvoerder Di Lorenzo de score na een assist van Kvaratskhelia. De twee doelpunten kwamen dinsdagavond opnieuw tot stand dankzij het meest gevreesde duo van de Europese voetbalcompetitie. 

Osimhen, een voormalige aanvaller van Charleroi vult de jonge Georgische vleugelspeler perfect aan. Acht maanden geleden kende niemand hem, maar in die korte tijd groeide hij uit tot een van de sterkhouders van de ploeg. In Zuid-Italië kreeg Kvaratskhelia bovendien al de bijnaam ‘Kvaradona’, een verwijzing naar clublegende Diego Maradona. Net als de Argentijn is het duo goed op weg om geschiedenis te schrijven. Ze doen er namelijk alles aan om hun club naar de eerste Scudetto in 33 jaar te loodsen.

Ferme statistieken

De cijfers spreken voor zich: Osimhen (18 goals, 4 assists) en Kvaratskhelia (10 goals, 11 assists) zijn gewoonweg niet te stoppen. Ook in de Champions League legt het duo elke verdediging over de knie. Kvaratskhelia maakte al 2 goals en 4 assists, Osimhen scoorde 2 keer maar miste intussen al drie wedstrijden. De Nigeriaan heeft zojuist clubgeschiedenis geschreven door als eerste in acht opeenvolgende wedstrijden te scoren. En zijn succesreeks is nog lang niet voorbij. 

Met die ongelofelijke vorm van zijn topspelers is coach Luciano Spalletti duidelijk erg blij. “Ik weet niet wat ik ervan moet zeggen”, glunderde de trainer toen gevraagd werd naar de kwaliteiten van het duo. “Ze kunnen de wereld tonen waarvoor onze ploeg staat”, zei hij aan de vooravond van de wedstrijd in Frankfurt. Dat deden de twee met verve. Ze zullen er ongetwijfeld voor zorgen dat Napoli zowel in Italië als op Europees niveau nog hoge toppen kan scheren.Het programma van de 1/8e finales in februari op Pickx+ Sports:

Woensdag 22 februari

Volg de UEFA Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus. Blijf verder op de hoogte van alle actualiteit (samenvattingen, interview, magazines...) dankzij de verschillende aanbiedingen en talrijke inhoud van Pickx op televisie en onze website.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top