Heeft Atalanta met Rasmus Hojlund de nieuwe Erling Haaland in de rangen?

Sport |

Hij is Scandinaviër, groot, snel, linksvoetig, technisch en koelbloedig in de afwerking. Afgaand op al deze eigenschappen, is de vergelijking met Erling Haaland snel gemaakt. Rasmus Hojlund is zonder enige twijfel de revelatie van de voetbaljaargang bij Atalanta Bergamo.

Door Pickx

Deel dit nieuws

“Het is altijd aangenaam als een grote ploeg als Club Brugge aan je denkt. Het is een interessante optie”, zo sprak Hojlund zich afgelopen zomer uit in Danish Bold over de blauw-zwarte interesse. De Belgische landskampioen maakte van de toenmalige aanvaller van Sturm Graz een transferdoelwit. Met 6 doelpunten en 1 assist in 13 optredens droeg hij vorig seizoen bij tot de knappe tweede plaats in het zog van het ongenaakbare Red Bull Salzburg.

Club Brugge vist achter het net

Club liet zich echter de kaas van het brood eten door Atalanta, dat 17 miljoen euro neertelde om zich te verzekeren van zijn diensten. Als alternatief haalden de West-Vlamingen dan maar Roman Yaremchuk. Laatstgenoemde kan zich maar niet doorzetten in Jan Breydel, terwijl Hojlund op ontploffen staan onder leiding van Gian Piero Gasperini.

Hojlund, die zijn jeugdopleiding genoot in zijn geboortestad bij FC Kopenhagen, toonde al snel dat de Oostenrijkse competitie te klein was voor hem. Ook in Italië liet hij vrijwel meteen van zich horen door in zijn tweede wedstrijd tegen Monza raak te treffen. Hij profiteerde van de vormdip van Duvan Zapata en Luis Muriel om zich door te zetten.

Sprankelende vorm

Hojlund greep uiteindelijk net naast een WK-selectie, waardoor hij in 2023 een tandje heeft bijgestoken. In de laatste acht wedstrijden in de Serie A scoorde hij 5 doelpunten en leverde hij 1 assist af. “Hij heeft een buitengewone progressiemarge. Hij ziet een toekomst op hoog niveau tegemoet”, verklaarde Gasperini.

Dat is ook de Europese topclubs niet ontgaan. Zo steken geruchten de kop op dat Napoli, Arsenal en Real Madrid hem op het oog hebben. Club Brugge lijkt met andere woorden naast een heel vette vis gegrepen te hebben…

Het programma van de 24e speeldag in de Serie A op Eleven Sports:

Zaterdag 25 februari

Zondag 26 februari

Dinsdag 28 februari

Volg de Serie A het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sport, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top