Anderlecht-Standard, een Clasico die de ambities van beide ploegen voor de play-offs zal bepalen

Sport | De 27e speeldag van de Jupiler Pro League heeft enkele mooie wedstrijden in petto, zoals de mythische Clasico tussen Sporting Anderlecht en Standard Luik, een duel dat beslissend zal zijn in de strijd om de play-offs.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Met nog acht wedstrijden te gaan in de reguliere competitie, beginnen de punten duur te worden. Zowel in de strijd om de play-offs als tegen de degradatie. Vanuit die optiek zullen ook  Zulte Waregem en KV Kortrijk vrijdag om 20u45 aan hun onderling duel beginnen, want de West-Vlaamse derby kan voor beide ploegen een keerpunt zijn. Essevee, zestiende in het klassement en laatste rechtstreekse degradant, staat vier punten achter op Kortrijk en drie op KAS Eupen, de 15de in de stand, al kunnen ze dus wel dichterbij sluipen als ze vrijdag winnen en Eupen er thuis zaterdag niets van bakt tegen Cercle Brugge. Wint Kortrijk daarentegen dan ziet het behoud in eerste klasse er voor de Kerels meteen een stuk rooskleuriger uit.

Antwerp zit Union op de hielen

In het zuiden van het land zal er ongetwijfeld met veel belangstelling naar de uitslag van deze wedstrijd gekeken worden. Rode lantaarn RFC Seraing ontvangt zaterdag om 16 uur KV Mechelen en mikt uiteraard op winst als het zijn verblijf in de Jupiler Pro League met een jaar wil verlengen. KAS Eupen speelt dus om 18u15 thuis tegen Cercle Brugge en wil zichzelf ook wat ademruimte geven. Tegelijkertijd zal KV Oostende proberen om boven zichzelf uit te stijgen want de kustjongens staan voor een moeilijke verplaatsing naar leider KRC Genk, dat al twee wedstrijden niet meer gewonnen heeft

Union, dat dit weekend tegen Standard Luik voor het eerst sinds 11 september een competitiewedstrijd verloor, zal op verplaatsing bij Westerlo opnieuw met de zege willen aanknopen. Een makkelijke wedstrijd zal het evenwel niet worden voor Union, want de ploeg uit de Kempen, zevende in het klassement, heeft al vijf wedstrijden op rij niet meer verloren. Bovendien voelt de club uit de hoofdstad ook de hete adem van eerste achtervolger Antwerp in de nek, dat slechts op drie punten staat.

Standard favoriet in het Lotto Park

The Great Old speelt zondag om 16u00 uit tegen OH Leuven, terwijl Club Brugge het iets eerder op de dag opneemt teggen KAA Gent. Om 13u30 staat de Slag om Vlaanderen op het programma, een aantrekkelijk affiche voor de strijd om play-off 1. Het verschil in het klassement tussen de twee ploegen bedraagt slechts een punt en vooral Brugge staat onder druk na de slechte prestaties van de afgelopen weken. Plus: lauw-zwart weet dat een volgende misstap misschien de kop van Scott Parker kan kosten.

Een gelijkspel tussen beide ploegen zou niemand echt verderhelpen, behalve uiteraard Standard, dat op twee punten staat van de vierde plaats en dus play-off 1. Standard zou dit weekend dus in de top vier kunnen belanden, maar dan moet het wel winnen bij aartsrivaal Anderlecht. Paars-wit, slechts op één punt van de top acht en dus een deelname aan play-off 2, droomt nog steeds van Europees voetbal volgend seizoen en rekent op deze Clasico, die om 18u30 wordt gespeeld, om zichzelf de nodige boost te geven om dit doel te bereiken. Sporting Charleroi en Sint-Truiden sluiten de 27ste speeldag af om 19u15 op Mambourg.

Het programma van de 27e speeldag van de Jupiler Pro League:

Vrijdag 24 februari

Zaterdag 25 februari

Zondag 26 februari

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer nieuws over de Jupiler Pro League?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top