Kelderkraker sluit reguliere CPL-seizoen helemaal af: wie zet Virton op een veilige afstand?

Sport | Terwijl de meeste teams in de aanloop naar de play-offs genieten van enkele dagen rust, gaan Jong Genk en SL16 FC straks vol de (degradatie)strijd aan in de allerlaatste match van de reguliere competitie. De twee teams moesten hun wedstrijd nog inhalen, maar omdat ze beiden sowieso in de degradatie play-offs zaten; werd de match geprogrammeerd tussen de reguliere competitie en de play-offs in.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Momenteel staan de twee teams nog in elkaars buurt. Jong Genk telt 19 punten terwijl SL16 FC een voorlopig puntentotaal van 18 kan voorleggen. Beide teams moeten natuurlijk in eerste instantie naar onderen kijken waar rode lantaarn RE Virton de play-offs zal aanvatten met 14 punten. Winst in de inhaalmatch zou dan ook een bijzonder cruciale stap richting behoud kunnen zijn.

Jong Genk kan Virton op acht punten zetten én ook nog eens afstand nemen van Dender EH (19 punten) en SL16 FC. De Luikenaars zouden dan weer tot zeven punten uit kunnen lopen op Virton. Het hoeft dan ook geen betoog dat een puntendeling voor beide teams een zware teleurstelling zou zijn.

Hoe dan ook zijn Virton (en in mindere mate Dender) sowieso de verliezer van het weekend. Afwachten wie de winnaar van het weekend zal worden.

Huidige stand

7. Lommel SK: 32
8. SK Deinze: 30
9. Jong Genk: 19
10. Dender EH: 19
11. SL16 FC: 18
-----------------------------
12. RE Virton: 14

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top