De speelsters van Sporting Charleroi willen op hun elan voortgaan

Sport | Na hun overwinning tegen Racing Genk begin deze maand zullen de voetbalvrouwen van Charleroi erop gebrand zijn om in hun volgende wedstrijd opnieuw te zegevieren. Ze trekken dan ook vol strijdlust richting West-Vlaanderen voor een ontmoeting met Zulte Waregem.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het seizoen van Sporting Charleroi verloopt nogal moeilijk. Met slechts twee overwinningen op zijn naam staat de ploeg onderaan het klassement. Begin februari boekten ze echter een onverwachte, maar mentaal belangrijke overwinning tegen Genk. Door met 1-2 te winnen van de Limburgse topploeg toonde Charleroi ze dat het vooruitgang had geboekt.

De spelers kregen sindsdien nog niet de kans om aan een zegereeks te beginnen omdat ze de volgende dag aan een rustperiode begonnen. Pas dit weekend staan ze weer op het veld in de Lotto Super League en reizen ze naar Zulte Waregem om het op te nemen tegen Essevee Ladies.

Seizoen voorbij voor Zulte?

Met nog twee wedstrijden te spelen zijn de Essevee Ladies min of meer zeker van hun positie in het klassement. Met een achterstand van 7 punten op Gent en een voorsprong van 5 punten op Femina White Star zou er een hele samenloop van omstandigheden nodig zijn om hun 7de plaats te verliezen. Met andere woorden: hun reguliere fase is min of meer voorbij.

En wat bij winst voor Charleroi? De Henegouwse vrouwen zullen niet meer kunnen ontsnappen aan de bedenkelijke eer om bij de laatste drie te eindigen, maar ze kunnen wel proberen om terug in de play-offs te geraken. Een overwinning zou hen in staat kunnen stellen Mechelen in te halen en dichter bij White Star te komen.

Het programma voor Lotto Super League speeldag 21:

Zaterdag 25 februari

Zondag 26 februari

Volg het beste van de Lotto Super League seizoen, waaronder de wedstrijd tussen Essevee Ladies en Sporting Charleroi deze zaterdag, op Eleven Pro League 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top