Nicolas Raskin kan al zijn eerste prijs winnen bij Rangers FC

Sport | Nicolas Raskin verkaste in januari van Standard naar Rangers FC. De middenvelder kan op 26 februari al een eerste prijs op zijn naam schrijven, aangezien Rangers FC de finale van de Viaplay League Cup moet afwerken. Raskin kan zo een droomstart beleven.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Nicolas Raskin verliet Standard en maakte de keuze om in Schotland te gaan voetballen. Rangers FC is een grote club en was de afgelopen jaren een vaste waarde op het Europese toneel. Rangers is een beter team dan Standard, maar de Schotse competitie lijkt in zijn geheel toch minder goed te zijn dan de Belgische.

In Schotland is het vooral een strijd tussen Rangers en Celtic Glasgow. Bij Rangers heeft Raskin meer uitzicht op het winnen van prijzen dan bij Standard. Op 26 februari krijgt hij met zijn team al een eerste kans. Het zal je niet verbazen dat Rangers in de Viaplay League Cup Celtic moet proberen te verslaan.

Goed begonnen

Het is koffiedik kijken of Nicolas Raskin aan de partij zal beginnen. In de competitie moest hij in zijn eerste wedstrijd tevreden zijn met een invalbeurt van zeven minuten tegen Ross County. Trainer Michael Beale gaf hem in de beker tegen Patrick Thistle wel een basisplaats. Raskin liet zich wel al opmerken met een assist.

Raskin past met zijn speelstijl als gegoten bij Rangers. De ex-speler van Anderlecht en AA Gent heeft een energie manier van voetballen en dat zien ze graag in Schotland. Hij heeft alles om op termijn een publiekslieveling te worden bij de Schotse topclub. In het verleden was Thomas Buffel er daarom ook zeer geliefd.

12 jaar wachten

Voor Rangers is het uiteraard een belangrijke wedstrijd. En dat om meerdere redenen. Ten eerste is er het feit dat Rangers FC deze prijs al twaalf jaar niet meer in de wacht wist te slepen. Toen wist het de finale te winnen van… Celtic. In 2020 haalden ze nog eens de finale, maar toen was – je kan het al raden – Celtic de betere van de twee. Het zou dus daarom meer dan welkom zijn om deze keer de finale wel te winnen.

Nog meer omdat Rangers - dat met Ianis Hagi, Kemar Roofe, Fashion Sakala en Rabbi Matondo nog een aantal ex-spelers uit de Jupiler Pro League in de rangen heeft – in de competitie al 9 punten minder heeft dan leider Celtic. Raskin & co kunnen hun grote rivaal mits een zege in deze finale een ferme tik uitdelen.

Volg de Viaplay League Cup-finale aanstaande zondag 26 februari om 16u live op Eleven 3, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Meer nieuws:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top