De tijd begint te dringen voor Romelu Lukaku bij Inter

Sport | Romelu Lukaku keerde met grote verwachtingen terug naar Inter, maar een groot succes was het tot op heden nog niet. Hij kent een moeilijk seizoen met tot dusver drie goals. De wedstrijd in de Champions League tegen FC Porto kan mogelijk voor een déclic zorgen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Tegen Sampdoria kreeg Romelu Lukaku het stevig aan de stok met ploegmaat Nicola Barella. De beelden van deze discussie gingen de wereld rond. "Het is genoeg ! Dat doe je niet! Zoon van een…", riep de Rode Duivel naar zijn Italiaanse teamgenoot. Het waren harde woorden en Lukaku kreeg daarvoor de nodige kritiek, vooral omdat hij weinig recht van spreken heeft na zijn seizoen.

Zo wist hij op 27 oktober zijn laatste doelpunt voor Inter te scoren. Dat was toen tegen Plzen in de Champions League. Tegen FC Porto krijgt ‘Big Rom’ een nieuwe kans om zijn naam weer op het scorebord te laten verschijnen. Het zou alvast voor een grote opluchting zorgen bij de speler.

Seizoen vol pech

Romelu Lukaku scoorde dus nog maar drie goals en tijdens zijn vorige passage bij Inter trapte hij er in twee seizoenen nog 64 tegen de touwen. Als geboren doelpuntenmaker zal Lukaku ongetwijfeld zeer gefrustreerd zijn over dit seizoen. Pech was een grote factor in dit ‘duivelse’ seizoen.

Hij begon nog zeer goed met een goal en assist in drie wedstrijden, maar nadien gooiden blessures roet in het eten. Lukaku miste tot aan het WK zestien wedstrijden door een hamstring- en dijbeenblessure. Zo geraakte hij nooit helemaal onder stoom en Lukaku heeft met zijn fysieke présence nog meer dan andere jongens nood aan een lichaam dat 100% functioneert.

Zet de puntjes op de i

Inter behoudt nog steeds het volle vertrouwen in Lukaku. Trainer Simone Inzaghi beseft dat de spits nood heeft aan wedstrijdritme en hij krijgt dan ook de nodige minuten. Tegen Sampdoria kwam hij alvast beter voor de dag, alleen ontbreekt dat doelpuntje. Inter hoopt alvast om Lukaku volgend jaar nog een seizoen te huren van Chelsea.

Lukaku hoopt op zijn beurt dat hij de komende weken zijn doelpuntenaantal weer kan opkrikken. Tegen FC Porto krijgt de ex-speler van Anderlecht misschien wel een uitgelezen kans om weer een positief gevoel bij elkaar te voetballen. De kritiek van de afgelopen weken zal hem echter alleen maar nog gretiger maken. Zet ‘Big Rom’ de puntjes op de i tegen de Portugezen?

Het programma van de 1/8e finales in februari op Pickx+ Sports:

Dinsdag 21 februari

Woensdag 22 februari

Volg de UEFA Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus. Blijf verder op de hoogte van alle actualiteit (samenvattingen, interview, magazines...) dankzij de verschillende aanbiedingen en talrijke inhoud van Pickx op televisie en onze website.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top