Kan een ontketende Randal Kolo Muani Napoli pijn doen met Eintracht Frankfurt?

UEFA Champions League |

Randal Kolo Muani, één van de onfortuinlijke helden van de WK-finale, verkeert in bloedvorm bij zijn club Eintracht Frankfurt. Hij ademt er als het ware doelpunten. Kunnen de Duitsers met hem als speerpunt Napoli pijn doen in de Champions League?

Door Pickx

Deel dit nieuws

We duiken even terug in de tijd, naar de laatste minuten van de verlengingen van de WK-finale tussen Frankrijk en Argentinië. Bij een 3-3 tussenstand wordt Kolo Muani de diepte ingestuurd, waarop hij oog in oog komt de staan met doelman Emiliano Martinez. Laatstgenoemde keert de inzet van de aanvaller met een ultieme voetveeg. Het gevolg is iedereen welbekend: Argentinië triomfeert na strafschoppen.

WK lijkt verteerd

Hij kon de held van de natie worden, maar Kolo Muani miste waarschijnlijk de kans van zijn leven. Nog steeds vragen sommigen zich af hoe het mogelijk is dat die bal er niet inging. Gelukkig heeft de spits het WK goed verteerd. Sinds hij terugkeerde bij Frankurt stapelt hij namelijk de doelpunten op.

“Ik kijk er nog steeds naar, ik ken het uit mijn hoofd. Het gaat me vooruit blijven stuwen om te scoren en boven mezelf uit te stijgen. Ik denk dat het me kracht zal geven”, vertrouwde hij toe aan beIN SPORTS.

Ademt doelpunten

De Bundesliga wachtte in tegenstelling tot de meeste andere competities tot eind januari om te hervatten. Dat gaf de spelers de kans om even op adem te komen, wat misschien wel de reden is die de indrukwekkende vorm van Kolo Muani kan verklaren. Sinds de herstart zijn er 7 wedstrijden afgewerkt en daarin was hij goed voor 7 goals en 2 assists.

Hij trof eerst tegen Freiburg en Bayern raak, alvorens 2x te scoren tegen Hertha Berlijn, net zoals in de beker tegen Darmstadt. Afgelopen weekend scoorde hij nog een doelpunt tegen Werder Bremen. Er is met andere woorden aan vertrouwen geen gebrek om de afgetekende leider en beste defensie uit de Serie A te bekampen op het kampioenenbal.

Het programma van de achtste finales in februari op Pickx+ Sports:

Dinsdag 21 februari

Woensdag 22 februari

Volg de UEFA Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus. Blijf verder op de hoogte van alle actualiteit (samenvattingen, interview, magazines...) dankzij de verschillende aanbiedingen en talrijke inhoud van Pickx op televisie en onze website.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top