"Ik was verrast omdat ik de sfeer van Marseille al kende en hier is het nog indrukwekkender"

Sport | Michy Batshuayi werd in januari 2018 door Chelsea uitgeleend aan Borussia Dortmund. Voor de Belgische aanvaller werd een kinderdroom daardoor werkelijkheid. Het werd een succesverhaal, maar eentje die maar zes maanden duurde.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Michy Batshuayi maakte furore bij Standard en Olympique Marseille lokte hem naar de Ligue 1. In Frankrijk maakte hij indruk en Chelsea legde in 2016 maar liefst 40 miljoen euro op tafel om hem naar de Premier League te halen. Bij The Blues kon hij zich nooit doorzetten en de club verhuurde hem aan heel wat clubs, waaronder Dortmund in januari 2018.

Droomclub

Voor ‘Batsman’ was het een droom om ooit het shirt van Dortmund te dragen. “Ik heb altijd al voor Dortmund willen spelen", verklaarde hij in 2018 op de site van de Bundesliga. "Ik heb het de journalisten al verteld. Als ze in de archieven kijken, zullen ze zeker artikels vinden uit de tijd dat ik bij Standard zat waarin ik zei dat er twee clubs waren waarvoor ik wilde spelen: Marseille en Dortmund."

Dat was dan ook de hoofdreden waarom hij voor Dortmund koos, ook al waren er nog andere gegadigden. Er was de keuze van het hart, maar ook het feit dat Dortmund op het juiste moment kwam. “Ik kwam naar Dortmund omdat ik moest spelen. Het was alvast een goede beslissing”, zei de Belgische aanvaller.

Sterk begin

Mitchy Batshuayi kende een fantastische start bij Borussia Dortmund. Twee dagen na zijn transfer mocht hij meteen in actie komen tegen Hamburg. Er werd met 3-2 gewonnen en de spits scoorde twee keer en deelde een assist uit. Enkele dagen later ging hij verder op zijn elan, want in de Europa League scoorde hij ook twee doelpunten tegen Atalanta. Na drie wedstrijden zou Batshuayi maar liefst vijf keer hebben gescoord. Hij was meteen geliefd bij de Duitse fans en de liefde was wederzijds: “Ik was verrast omdat ik de sfeer van Marseille al kende en hier is het nog indrukwekkender."

Batshuayi zou uiteindelijk 14 partijen spelen voor Dortmund en hij kon 9 keer de weg naar de netten vinden. Het was dus een succesvolle uitleenbeurt en het was dan ook geen verrassing dat de Duitse topclub hem probeerde te kopen. Chelsea vroeg een te hoge som, waardoor ‘Batsman’ terug moest naar Londen. Hij werd echter uitgeleend aan Valencia, waar hij geen potten brak. In januari 2019 kwam een uitleenbeurt aan Dortmund ter sprake, maar uiteindelijk belandde hij bij Crystal Palace.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top