Arijon, een andere Ibrahimovic die furore maakt bij Bayern München

Sport | Hij kwam dinsdagavond niet van de bank tegen Paris Saint-Germain in de Champions League, maar er wordt al veel over hem gesproken in Beieren. De 17-jarige Arijon Ibrahimovic heeft een mooie toekomst voor zich.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Laat je niet vangen door zijn naam: Arijon Ibrahimovic is geen familie van de Zweedse AC Milan-ster en beschikt zeker nog niet over zijn hoeveelheid ervaring, maar de aanvallende middenvelder wordt beschouwd als een van de grootste talenten van zijn generatie. Een maand geleden verlengde Bayern München officieel zijn contract tot 2025, een teken dat de Beierse ploeg gelooft in dit wonderkind dat al enkele jaren een vaste waarde is in hun jeugdteams.

Arijon werd afgelopen zaterdag tegen Bochum in de Bundesliga ook de op één na jongste speler die zijn profdebuut maakte voor Bayern. Hij verving Leroy Sané op een kwartier van het einde van de wedstrijd. Ibrahimovic zat dinsdag op de bank in het Parijse Parc des Princes en proefde daar voor het eerst de sfeer van een Champions League-wedstrijd. Het is maar een kwestie van tijd voordat hij voor het eerst in de grootste stadions van Europa zal spelen.

Ambitieus

Het vroegrijpe talent heeft met zijn 17 jaar al een solide staat van dienst. Na een periode bij Greuther Fürth bracht de geboren Neurenberger van Kosovaarse afkomst het grootste deel van zijn opleiding door bij zijn thuisclub voordat hij op 12-jarige leeftijd bij de Rekordmeister belandde. Ibrahimovic, een topper van de generatie uit 2005, deed het op elk jeugdniveau bijzonder goed en mocht begin dit jaar bij het eerste elftal aankloppen.

Op 13 januari nam hij deel aan zijn eerste wedstrijd als senior in een vriendschappelijke partij tegen Red Bull Salzburg (4-4). Zes minuten na zijn entree maakte hij een doelpunt het net met een prachtig schot van rechts. Zijn trefzekerheid heeft hij ongetwijfeld aangescherpt tijdens zijn jeugdopleiding. Dit seizoen heeft de Duitse U18 international 12 doelpunten en drie assists in tien U19-competitiewedstrijden laten optekenen. In de Youth League scoorde hij drie keer en gaf hij twee assists in de groepsfase.

Veelzijdige aanvaller

"Hij is een zeer goede aanvallende speler, die een-op-een kan spelen en goed kan dribbelen", vertelde Bayern-trainer Julian Nagelsmann onlangs aan de verzamelde pers. "Ibrahimovic heeft een zeer goed spelinzicht en kan vanuit bijna elke positie aanvallen", voegde Holger Seitz, die de reserves van Bayern onder zijn hoede heeft, eraan toe. "Hij brengt ook veel dynamiek in duels en kan goed afwerken."

De jonge Ibrahimovic zal zich nu moeten bewijzen op het hoogste niveau. Hoewel er nog een lange weg te gaan is voordat hij de status van zijn naamgenoot kan evenaren, zou de Duitser de komende maanden wel eens kunnen openbloeien op het hoogste niveau en zo naam kunnen maken in de voetbalwereld.

Het programma van speeldag 21 in de Bundesliga op Eleven Sports:

Zaterdag 18 februari

Zondag 19 februari

Volg de Bundesliga het hele seizoen op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Lees ook deze artikels:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top