CDK kan de twijfels weer niet van zich afschudden bij AC Milan

Sport | AC Milan staat sinds gisterenavond met één been in de volgende ronde van de Champions League. De Italianen hebben Tottenham Hotspur met 1-0 weten te kloppen en hopen hun matige seizoen dankzij deze overwinning extra glans te geven. Charles De Ketelaere kreeg ook zijn kans, maar hij maakte maar een bleke indruk.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Neen, ondanks de broodnodige overwinning voor AC Milan in de UEFA Champions League, werd het gister niet de avond van Charles De Ketelaere. Dat kwam in de eerste plaats omdat CDK pas in minuut 77 mocht invallen van coach Stefano Pioli, maar vooral omdat hij kort na zijn invalbeurt er niet in was geslaagd om een assist van Olivier Giroud in doel te verwerken. Giroud had De Ketelaere de 2-0 op een dienblaadje voorgeschoteld, maar het mocht helaas niet baten: het vizier stond niet op scherp. Milan won de partij wel, maar toch blijven er nog heel wat vragen over. Vooral dan over de meerwaarde van CDK bij AC Milan…

Dat blijkt als we de Italiaanse kranten erbij nemen. Want volgens de sportredactie van Corriere della Sera moet De Ketelaere het “veel beter doen in dit soort spelsituaties”. De journalisten van La Gazzetta dello Sport konden de prestatie van CDK ook niet pruimen en gaven de Rode Duivel amper 5,5 op een schaal van 10. Dat was de laagste score die gisteren werd uitgedeeld.

De redactie van La Gazzetta dello Sport zag wel enkele lichtpuntjes. “De vijftien minuten van CDK waren niet door en door slecht”, klonk het. “De Ketelaere was immers meer aanwezig dan tijdens zijn andere wedstrijden.” Brahim Diaz, de voornaamste concurrent van CDK, had volgens de Italiaanse vakpers wel een goede wedstrijd gespeeld. Hij maakte de 1-0 waardoor Milan volgende week met een goed gevoel richting Londen kan afreizen.

Pioli heeft geduld

In tegenstelling tot CDK, had de 23-jarige Spaanse middenvelder amper zeven minuten nodig om 1-0, via een rebound, in het doel van Tottenham Hotspur te werken. Dankzij deze goal heeft Brahim Diaz dit seizoen al vijf doelpunten op zijn naam staan, over alle competities heen.

De teller van De Ketelaere staat nog op nul en dat oogt niet fraai. Zowel de pers als de fans van AC Milan willen immers snel waarde voor hun geld. Maar gelukkig kan De Ketelaere nog steeds op de onvoorwaardelijke steun van zijn coach rekenen. Die neemt de jongeman nog steeds in bescherming en pleit voor geduld. “Charles heeft iets meer tijd nodig om zich aan te passen aan zijn omgeving”, klinkt het. “Hij is momenteel zowel fysiek als mentaal in orde en hij werkt bovendien ook goed. Die goal komt er uiteindelijk wel.”

Het programma van de achtste finales in februari op Pickx+ Sports:

Woensdag 15 februari

Dinsdag 21 februari

Woensdag 22 februari

Volg de UEFA Champions League, met exclusieve wedstrijden Liverpool FC - Real Madrid en Inter - FC Porto, met de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx. Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be.

Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top