Van Imschoot stopt na het seizoen als T1 van Lierse: "Mijn houdbaarheidsdatum komt stilaan in zicht”

Challenger Pro League | Opvallend nieuws bij Lierse. Coach Tom Van Imschoot zal na het huidige seizoen stoppen als T1. De sympathieke ex-middenvelder zal dan drie seizoenen aan het sportieve hoofd hebben gestaan bij de Pallieters.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In die drie seizoenen slaagde Van Imschoot erin om Lierse - met zeer beperkte middelen - toch stelselmatig sterker te maken; met nu dus een vierde plaats én een plekje in de promotie Play-offs als bekroning.

Van Imschoot was de langst dienende coach bij een 1B-club; maar had het toch niet altijd even makkelijk bij Lierse. Toch heeft hij vooral positieve gevoelens over zijn periode op het Lisp.

“Deze fantastische periode is het harde werk geweest van veel mensen waar ik nauw mee heb samengewerkte, vertelt hij op de officiële website van de club. "Ik wil iedereen dan ook bedanken, maar op het einde van dit seizoen komt mijn houdbaarheidsdatum als trainer stilaan in zicht.”

Zoektocht

Voorzitter Luc Van Thillo begrijpt de beslissing van zijn coach en gaat nu op zoek naar een valabele vervanger. ”Ik heb altijd vertrouwen gehad in Tom als coach en wil hem dan ook bedanken voor zijn geleverde werk. Ik ben ervan overtuigd dat hij en de spelers er alles aan gaan doen om zo hoog mogelijk te eindigen in de play-offs. Het geeft ons de tijd om op zoek te gaan naar de juiste formule voor volgend seizoen waar we achter de schermen al druk mee bezig zijn.”

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top