Contract van Axel Witsel weldra verlengd bij Atlético, goed nieuws voor de Luikenaar?

La Liga | Na vier seizoenen bij Dortmund kwam Axel Witsel afgelopen zomer als vrije speler bij Atlético Madrid terecht. Het verblijf van de 34-jarige Luikenaar bij de Colchoneros wordt volgens de verwachtingen binnenkort verlengd op basis van een clausule in zijn eenjarig contract.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Hoewel hij in verband werd gebracht met verschillende MLS-clubs en nadrukkelijk bij Olympique Marseille werd genoemd, was het uiteindelijk bij Atlético Madrid dat Axel Witsel tijdens de laatste zomersmercato belandde. Witsel, die einde contract was bij Borussia Dortmund, koos niet voor de gemakkelijkste optie, want een overstap naar Marseille zou synoniem zijn geweest voor een garantie op speeltijd. Maar de voormalige middenvelder van Standard bevestigde al snel in de Spaanse hoofdstad.

En Witsel zal vrijwel zeker de volgende 'transfer' worden voor Atlético. Volgens Marca wordt een eenjarige verlengingsclausule in het contract van de Belg automatisch geactiveerd als hij 25 wedstrijden speelt met minstens 50% speeltijd. De Luikenaar, die dit seizoen 28 keer uitkwam voor Atlético in alle competities samen, moet nog maar twee keer minstens 45 minuten spelen om dat quotum halen. Maar is een contractverlenging echt een goede zaak voor de verdedigende middenvelder?

Beperkte speeltijd

Onder Diego Simeone werd de Rode Duivel snel in de centrale verdediging gepost om de afwezigheid van enkele spelbepaalde spelers op te vangen. Witsel vervulde die taak uitstekend, en het leverde hem al snel een vaste basisplek op. De voormalige Zenit-speler wist vervolgens opnieuw zijn favoriete positie op het middenveld af te dwingen, terwijl hij af en toe bleef helpen in de verdediging. Maar Witsel heeft zijn status als basisspeler geleidelijk zien afbrokkelen.

Sinds 21 januari heeft hij geen deel meer uitgemaakt van de vaste basiself, terwijl hij voordien 14 keer als basisspeler aan een wedstrijd begon. De laatste weken speelde hij zelfs vrij weinig. In de laatste drie wedstrijden in La Liga speelde Witsel nauwelijks 27 minuten en twee weken geleden kwam hij tegen Osasuna niet eens van de bank. Moet Witsel zich zorgen beginnen te maken?

Euro 2024 op komst

De verlenging van zijn contract is in ieder geval een wens van Simeone, die de ervaring, veelzijdigheid en betrouwbaarheid van de Luikenaar op prijs weet te stellen, maar ook zijn uitstekende mentaliteit waardeert. Het valt evenwel af te wachten of de Argentijnse coach nog van plan is om hem volgend seizoen regelmatig in te zetten of dat hij als een reservespeler zal worden beschouwd.

De vraag is belangrijk, want met zijn 34 jaar kan Witsel zich geen seizoen zonder te spelen veroorloven als hij zijn toch al lange carrière bij de Rode Duivels wil voortzetten - na het WK in Qatar zei hij dat hij minstens tot Euro 2024 bij de nationale ploeg wilde blijven spelen.

Het programma van de 22e speeldag van La Liga op Eleven Sports:

Zaterdag 18 februari

Zondag 19 februari

Volg La Liga het hele seizoen op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top