Ngonge speelt Lukaku en De Ketelaere in de schaduw

Sport | In de Serie A gaat de aandacht vanuit België vooral naar spelers als Charles De Ketelaere en Romelu Lukaku. Beiden kennen een moeilijk seizoen bij AC Milan en Inter. Sinds januari is Cyril Ngonge actief bij Hellas Verona en de jonge Belgische aanvaller doet nu al beter dan CDK en ‘Big Rom’.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Hellas Verona maakte op 19 januari bekend dat het Cyril Ngonge overnam van de Nederlandse eersteklasser FC Groningen. Daar zat hij in een moeilijke situatie. De club stuurde hem in november naar de B-kern en Hellas Verona bood hem een uitweg. Die overstap blijkt voor de 22-jarige aanvaller een zeer goede keuze te zijn.

Meer goals dan Lukaku en De Ketelaere

Verona knokt voor het behoud in de Serie A en staat momenteel op een achttiende plaats. De afstand tot een veilige plaats bedraagt amper twee punten. Sedert de komst van Ngonge pakte het team een knappe 8 op 12 en Ngonge had daar zeker een groot aandeel in. Tegen Lecce (2-0-zege) bleef hij nog op de bank en tegen Udinese (1-1) mocht Ngonge 17 minuten invallen.

De derde partij tegen Lazio begon Ngonge voor het eerst in de basis. Hij wist er de 1-1 te scoren en leverde zijn team zo een knap punt op. De wedstrijd daarna moest Hellas Verona de kelderkraker tegen Salernitana afwerken. Daarin was Ngonge weer van cruciaal belang en hij wist de enige goal van de partij te scoren. Hij leverde zijn team zo eigenhandig vier punten op. Met twee goals in de Serie A doet hij nu al beter dan De Ketelaere (0 doelpunten) en Lukaku (1 doelpunt). Van een straffe binnenkomer gesproken.

Ngonge kende de afgelopen jaren een opvallend parcours. Hij kreeg als jong talent bij Club Brugge speelkansen van Ivan Leko. Maar na het vertrek van de Kroaat zag Philippe Clement het niet echt zitten in de aanvaller en na vijf wedstrijden in het eerste team werd hij uitgeleend aan Jong PSV.

Via Club Brugge en PSV

In de Nederlandse tweede klasse maakte Ngonge voor het eerst echt naam. Hij kende er een geslaagd seizoen met 7 doelpunten en 3 assists in 22 wedstrijden. De trein was vertrokken en RKC Waalwijk plukte hem weg bij Club Brugge, waar hij geen toekomst meer had. Bij de Nederlandse eersteklasser liet Ngonge, zoon van voormalig eerste klasse-spits Michael Ngonge, zich weer opmerken. Met 5 goals en 2 assists in 21 wedstrijden lokte hij de interesse van FC Groningen.

Zij betaalden uiteindelijk 200.000 euro voor hem en in de Euroborg ging het ook goed. Het eerste seizoen was een schot in de roos met 8 goals en 1 assist in 34 wedstrijden. De aanvaller maakte jaar na jaar progressie en in de zomer van 2022 maakte hij een heerlijk doelpunt. Zijn hakbal werd zelfs verkozen tot Doelpunt van het Jaar.

Dit seizoen leek hij de lijn te gaan doortrekken met 3 goals en 2 assists in 11 wedstrijden, maar in november werd hij wegens zijn gedrag naar de B-kern gestuurd. Beide partijen zochten een oplossing en vonden die met Hellas Verona. Daar lijkt Ngonge weer progressie te maken en wie weet mag het voormalige jeugdproduct van Club Brugge wel dromen van een kans bij de Rode Duivels als hij de komende maanden de weg naar de netten blijft vinden.

Volg de Serie A het hele seizoen lang op de kanalen van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.
Het speelschema van speeldag 23 in de Serie A op Eleven Sports:

Vrijdag 17 februari

  • Sassuolo - Napoli: om 20u45 op Eleven 1 
Zaterdag 18 februari
  • Monza - AC Milan: om 18u op Eleven 1
  • Inter - Udinese: om 20u45 op Eleven 1 
Zondag 19 februari
  • Spezia - Juventus: om 18u op Eleven 2
  • AS Roma - Hellas Verona: om 20u45 op Eleven 2
Meer nieuws uit de Serie A?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top