Lommel verhuurt Anello én Kabongo aan buitenlandse clubs

Sport | Lommel zal de degradatie play-offs aanvatten zonder revelatie Agustin Anello en Christophe Kabongo. Anello wordt tot het einde van het seizoen uitgeleend aan Hajduk Split. De Kroatische topclub bedong ook een aankoopoptie. Kabongo gaat aan de slag bij het Slowaakse FK Zeleziarne Podbrezová.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De nog maar 20-jarige Anello kwam in 2019 toe in Lommel en groeide snel door van de U18 naar de A-kern. De vorige seizoenen stak hij al enkele keren nadrukkelijk zijn neus aan het venster, maar dit seizoen brak hij helemaal door. In 18 duels scoorde Anello 6x en leverde hij vier assists af.

De Italiaanse-Amerikaan was - samen met dat andere jeugdproduct Rafik Belghali - dan ook één van de weinige lichtpuntjes bij de Limburgers. Bij Hajduk Split belandt Anello onder de vleugels van Ivan Leko. De ex-coach van Club Brugge staat met zijn huidige club momenteel tweede in de Kroatische hoogste klasse. Hajduk volgt al wel op acht punten van (de al jaren ongenaakbare) koploper Dinamo Zagreb.

Kabongo was dit seizoen minder bepalend bij Lommel. De 19-jarige Tsjech speelde maar 5x mee in de reguliere competitie en verzamelde in totaal amper 63 speelminuten. Daarin wist hij wel 1x te scoren (tegen Deinze).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top