Kan Benito Raman Fabio Silva laten vergeten bij Anderlecht?

Sport | RSC Anderlecht nam in januari afscheid van Fabio Silva en daardoor moest het een nieuwe doelpuntenmaker vinden. De oplossing vinden ze mogelijk in de eigen kern, want tegen STVV scoorde Benito Raman zijn vierde doelpunt van het seizoen voor de Brusselaars.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Anderlecht was doorlopend baas tegen STVV en kreeg enkele kansen. Toch had het ruim een uur nodig om de score te openen en het was Benito Raman die voor de verlossende 1-0 zorgde. Nadien wisten Islam Slimani en Anders Dreyer de score uit te diepen, de treffer van Gianni Bruno was een voetnoot. Is Raman helemaal vertrokken om Anderlecht naar de top acht te loodsen?

Raman profiteert alvast van het vertrek van Silva, want sinds de Portugees naar PSV verkaste is hij weer een basisspeler. Brian Riemer heeft vertrouwen in de snelle aanvaller, die voordien een zeer moeizaam seizoen kende. Tegen STVV scoorde hij zijn vierde goal van het seizoen, nadat hij enkele weken geleden ook twee keer raak trof tegen Zulte Waregem.

Riemer is fan

Riemer was na de zege tegen STVV lovend over Raman en Slimani. “We zien dat Benito slimme loopacties onderneemt, terwijl Islam een beest is in het strafschopgebied. Het zijn twee compleet verschillende types en het is bijzonder leuk voor een coach om zoveel verschillende kwaliteiten te hebben in de aanval”, aldus de Deense coach van RSCA.

Raman toonde zich, nadat hij onlangs zijn team op een niet al te slimme manier in de steek liet tegen Antwerp. “Ik heb laten zien dat je nog steeds op mij kunt rekenen. Tegen Zulte Waregem scoorde ik al twee keer, maar nadien volgde de domme rode kaart tegen Antwerp. Ik ben blij dat ik heb gescoord, want ik was gefrustreerd omdat ik maar weinig ballen had geraakt”, zei hij na de overwinning tegen STVV.

Complementair met Slimani?

Tegen STVV mocht winteraanwinst Slimani in het laatste kwartier Raman aflossen. Moet Raman vrezen voor zijn basisplaats? De kans is wellicht groot dat dit in bepaalde matchen gaat gebeuren, ook al lijken ze complementair. Raman speelde in het verleden al samen met een targetspits. Bij KV Kortrijk vormde hij een ijzersterk duo met Ivan Santini en samen waren ze goed voor 21 goals en 16 assists. Maar de kans dat dit gaat gebeuren bij Anderlecht is zeer klein.

CEO Sports Jesper Fredberg liet al verstaan dat Anderlecht in een 4-3-3 zal spelen en Riemer boekte daarin de laatste weken een 10 op 12. Uiteraard kan het wel zijn dat er in bepaalde delen van een match een 4-4-2 kan ingeschakeld worden als het huidige systeem niet zou werken. Raman en Slimani gaan dus wellicht een stevige concurrentiestrijd aangaan, wat alleen maar positief is voor Riemer. Elke trainer heeft immers graag de nodige concurrentie in het team.

Volg de Jupiler Pro League, en met name KV Kortrijk - RSC Anderlecht op zondag 18 februari vanaf 18u30, het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer nieuws uit de Jupiler Pro League:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top