Stats CPL: alle kandidaat-topschutters in promotie play-offs; De Schryver onaantastbaar als assistenkoning

Sport | Afgelopen weekend stond de laatste speeldag van de reguliere competitie op het programma in de Challenger Pro League. Lucas Stassin maakte van de gelegenheid gebruik om zich weer naast (de geschorste) topschutter Thierno Barry te hijsen; maar er zijn ook nog andere kapers op de kust. Ook bij de clean sheets is er weer strijd nadat Theo Defourny zich weer in de slipstream van Beau Reus kon nestelen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In de topschutterslijst zal de strijd om het kroontje zich afspelen in de promotie play-offs. Alle pretendenten konden zich met hun team kwalificeren voor de promotiestrijd waardoor ze hetzelfde parcours zullen doorlopen in de play-offs én we dus een eerlijke en open strijd blijven behouden.

14. Barry (Beveren), Stassin (RSCA Futures)
12. Rocha (Lierse), Biron (RWDM)
11. Baeten (Beerschot)
10. Van Acker (Lierse)
8. Mbokani (Beveren)

Bij de assist kon koploper Guillaume De Schryver weer een extra streepje achter z'n naam zetten. De middenvelder van Lierse zit nu al aan negen assists. Zijn voornaamste uitdager lijkt Lucas Ribeiro-Costa te worden.

9. De Schryver (Lierse)
7. Ribeiro Costa (Beveren)
6. Engels (Club NXT), Martinez (Lommel), Brrou (SL16 FC)
5. Smeets (RWDM), Camara (RSCA Futures), Challouk (RWDM), Mbokani (Beveren), Hoggas (Beveren), Coopman (Beveren)

Maar liefst vijf doelmannen konden de nul houden tijdens de laatste speeldag. Clean sheet-koploper Beau Reus was daar niet bij, maar zijn eerste achtervolger Theo Defourny wel. Hierdoor komt de goalie van RWDM weer in het zog van zijn Beverse collega.

7. Reus (Beveren)
6. Defourny (RWDM)
4. Lathouwers (Beerschot), Miras (Deinze)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top