Mandela Keita gooit meteen hoge ogen bij Antwerp

Sport |

Mandela Keita streek net voor het verstrijken van de transfer deadline neer bij Antwerp. In een mum van tijd veroverde hij een basisplaats op het middenveld en verbaast hij vriend en vijand met zijn prestaties.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Elke transferperiode heeft altijd wat verrassingen in petto en de komst van Mandela Keita naar de Bosuil behoort daar zeker toe. De 20-jarige middenvelder, die verre van onaantastbaar was bij OH Leuven, heeft zich in Deurne-Noord meteen opgeworpen tot basisspeler. Door een beperkte speeltijd en terugkeer uit blessure zag het er nochtans niet naar uit dat hij de Dijlestad deze winter zou verlaten.

Toch besliste Antwerp de gok te wagen in de laatste uren van de wintermercato. Voorlopig wordt Keita gehuurd, maar de Great Old beschikt ook over een aankoopoptie. Hij moet zijn huidige vorm nog zien te bevestigen, maar het is zeker dat zijn start op z’n minst indrukwekkend te noemen is.

Meteen klaar

Op 5 februari kreeg Keita meteen een basisplaats in eigen huis tegen Club Brugge (0-0). “Hij trainde slechts twee keer mee met ons, maar dat was er absoluut niet aan te zien. Toen ik hem observeerde, merkte ik direct dat hij klaar was voor de strijd”, verklaarde Antwerp-coach Mark van Bommel.

“Normaal is het in de winter heel moeilijk om geschikte spelers te vinden. Hij stond al een tijdje op onze radar en hebben geprofiteerd van zijn situatie om hem te benaderen”, gaf Van Bommel verder mee.

Goede connectie met Vermeeren

Op het veld lijkt het alsof Keita al lang deel uitmaakt van het team. Ook op bezoek bij koploper Racing Genk (0-1) veroverde hij een stek als titularis en opnieuw leverde hij een sterke prestatie af. “Ik ben heel tevreden over zijn integratie en zijn aanpassing in de spelerskern”, klonk het uit de mond van de trainer.

Aan de zijde van die andere jongeling Arthur Vermeeren toonde Keita reeds aan fysiek en tactisch klaar te zijn. Beide jonge snaken kunnen het goed met elkaar vinden. Het is nu aan de huurspeler om door te gaan op zijn elan.

Volg de Jupiler Pro League, inclusief de wedstrijd van aanstaande zaterdag om 16u tussen Antwerp en Eupen, het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer lezen over de Jupiler Pro League? 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top