PSG in crisisstemming ontvangt Bayern München in Champions League

Sport |

Paris Saint-Germain is de pedalen kwijt. De Franse landskampioen stapelt de nederlagen op en de groep lijkt compleet uit elkaar te vallen. De crisisstemming komt er op een van de slechtst mogelijke momenten, aangezien de hoofdstedelingen dinsdag Bayern München ontvangen in de achtste finales van de Champions League.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het idyllische seizoensbegin van PSG lijkt alweer veraf. De laatste weken belandden de Parijzenaars in crisis en nu is het de vraag hoe ze daaruit zullen geraken. Afgelopen week werd het in de beker uitgeschakeld door Olympique Marseille en enkele dagen later volgde ook een verlies op het veld van het AS Monaco van Philippe Clement.

Omwille van blessures, een pover spelniveau en een dynamiek die te wensen overlaat, staan ze in Parijs voor een keerpunt van het seizoen als ze niet willen dat alles als een kaartenhuisje in elkaar stuikt. Trainer Christophe Galtier verwachtte zich vooraf in geen geval aan dergelijke uitdaging.

Verschillende afwezigen en onzekerheden

Heeft het WK in Qatar van eind vorig jaar hen de adem afgesneden? Sinds het begin van het nieuwe jaar stapelen de fysieke ongemakken zich op bij PSG. Kylian Mbappé kampte met een dijblessure sinds 1 februari en leek verstek te moeten laten gaan voor de match tegen Bayern, maar behoort net zoals wereldkampioen Lionel Messi toch tot de wedstrijdselectie.

“We hebben een heel drukke kalender en een heel verzwakte kern, we maken ons zorgen”, uitte Galtier zijn bezorgdheid na afloop tegen Monaco. Het is maar de vraag of het met Messi en Mbappé erbij veel beter zal gaan. De zin en motivatie lijken namelijk achter te zijn gebleven in de kleedkamer. Parijs is niet langer magisch, maar apatisch.

Is Galtier nog steeds de juiste man aan het roer?

Hoewel PSG nog altijd comfortabel aan de leiding gaat in de Ligue 1, is het vooral de komst van Bayern die zorgen baart. Net zoals in de afgelopen 10 jaar blijft de eindwinst op het Kampioenenbal het ultieme doel. Een confrontatie met een klepper als de Rekordmeister komt zeker in deze situatie allesbehalve gelegen.

De afgelopen transfermarkt leverde niet het gewenste resultaat op. PSG beschikt niet over de gewenste bank, waardoor het momenteel in elke match op zijn limieten botst: een gebrek aan diepgang, talent en mentale weerbaarheid. Galtier heeft alle moeite van de wereld om zijn troepen te mobiliseren wanneer de sterren er niet bij zijn. En de druk op de schouders van de leermeester neemt onvermijdelijk toe. Bezegelt een vroegtijdige uitschakeling in de Champions League zijn lot?

De heenwedstrijden van de achtste finales in februari op Pickx+ Sports:

Dinsdag 14 februari

Woensdag 15 februari

Dinsdag 21 februari

Woensdag 22 februari

  • UEFA Champions League Multi Live: vanaf 20u15 op Pickx+ Sports 1
  • RB Leipzig - Manchester City: vanaf 20u50 op Pickx+ Sports 2
  • Inter - FC Porto: vanaf 20u50 exclusief op Pickx+ Sports 3

Volg de UEFA Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus. Blijf verder op de hoogte van alle actualiteit (samenvattingen, interview, magazines...) dankzij de verschillende aanbiedingen en talrijke inhoud van Pickx op televisie en onze website.

De wedstrijd PSG-Bayern is uitzonderlijk beschikbaar voor alle Proximus tv-klanten op de zender Pickx Live.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top