Lazare Amani maakt bijzonder veel indruk bij Union SG

Sport | Afgelopen vrijdag speelde Union SG 1-1 gelijk op het veld van Club Brugge. Lazare Amani speelde een dijk van een wedstrijd bij de Brusselaars. De Ivoriaan is dit seizoen een van de beste middenvelders in de Jupiler Pro League.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Lazare Amani is niet groot, gespierd of een man met grote uitspraken. Maar op het veld is hij ronduit indrukwekkend. Hij is dit seizoen veruit een van de leukste spelers op de Belgische velden en dat had niemand verwacht. Een jaar geleden greep de Ivoriaan zijn kans bij Union SG. Hij werd een basisspeler onder Felice Mazzu en nadien behield Karel Geraerts het vertrouwen in hem.

Dat is geen verrassing, want Amani heeft heel veel kwaliteiten. Hij is technisch sterk, pakt uit met een goede passing, is positioneel sterk en dat koppelt hij allemaal aan een groot loopvermogen. Union SG verloor afgelopen zomer Casper Nielsen aan Club Brugge, maar Amani ging nadien zelfs nog beter voetballen en nam meer verantwoordelijkheid op zich.

Metronoom

De verstandhouding met Teddy Teuma en Senne Lynen is haast perfect en zij vormen een heel complementair middenveld. Lynen is de defensieve kracht, Teuma is de perfecte schakel tussen verdediging en aanval, terwijl Amani met zijn snelheid, creativiteit en loopvermogen zijn duit in het zakje doet.

Vooral zijn versnelling met bal aan de voet zorgt vaak voor problemen bij de tegenstander. Teuma is een speler die altijd naar voren speelt, maar Amani zorgt voor de rust in de ploeg door de bal soms in de ploeg te houden. Desondanks wist hij dit seizoen al 7 assists uit te delen. Bij Union SG doen enkel Teuma (12 assists) en Adingra (8 assists) nog beter.

Klaar voor stap hogerop

Voor Amani is dit een mooie revanche. Bij Sporting Charleroi geloofden ze niet echt in hem. Zij verhuurden hem aan de Portugese tweedeklasser Estoril en nadien aan Union SG. Eerder was hij al aan de slag bij KAS Eupen, maar ook daar kwam hij niet helemaal tot ontbolstering. Bij Eupen werd hij nochtans aanzien als een speler met een grote toekomst, zoals Henry Onyekuru en Moussa Wague.

Zijn weg verliep wat moeizamer, maar bij Union SG bewijst de energieke middenvelder dat hij wel degelijk het talent heeft om hoger te mikken. In België zijn er niet veel ploegen die een stap hogerop betekenen. KRC Genk en Club Brugge zouden dat kunnen zijn, maar heeft hij baat bij een transfer naar pakweg Antwerp, Standard of Anderlecht? De kans is groter dat zijn volgende avontuur in het buitenland zal plaatsvinden. De komende maanden kan hij alvast verder geschiedenis schrijven in het Dudenpark. Het volgende hoofdstuk is de match tegen Standard.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen, inclusief de wedstrijd tussen Union SG en Standard zaterdag 18 februari om 20u45, dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer lezen over de Jupiler Pro League?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top