De toekomstige Rode Duivels: Johan Bakayoko, de dribbelkont die PSG al wist te charmeren

Sport | In 2023 stelt Pickx elke week een jong Belgisch talent voor waarvan verwacht wordt dat hij in de toekomst een rol zal gaan spelen bij de Belgische nationale ploeg. Vandaag is het de beurt aan Johan Bakayoko.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Johan Bakayoko is een speler die in januari plots in de picture kwam te staan. Zo deed PSG zelfs een bod van 15 miljoen euro (inclusief bonussen) om hem weg te kapen bij PSV. De Eindhovenaren gingen daar niet op in, nadat ze al Cody Gakpo (Liverpool) en Noni Madueke (Chelsea) voor tientallen miljoenen euro’s van de hand deden.

Onder de vleugels van Van Nistelrooy

Bakayoko krijgt dit seizoen volop zijn kansen in het eerste elftal van PSV, dat hem in 2019 ging wegkapen uit de jeugdopleiding van Anderlecht. De flankaanvaller was vorig jaar een sensatie in de Nederlandse tweede klasse, waar hij met Jong PSV in 32 wedstrijden goed was voor 17 doelpunten en 12 assists. Vorig jaar was Ruud van Nistelrooy zijn coach en die mocht dit jaar een rijtje opschuiven en werd coach van het eerste elftal.

Het was dan ook geen toeval dat Bakayoko voltijds werd opgenomen in de A-kern van PSV. Dit seizoen staat de teller voorlopig op 15 wedstrijden met daarin 3 doelpunten en 2 assists. Zijn start aan het seizoen was goed, maar van begin tot oktober tot begin januari kende hij een moeilijke fase, want toen bleef hij vaak op de bank zitten. Sinds het vertrek van Madueke en Gakpo komt hij echter weer meer aan spelen toe.

Type zoals Robben

Bakayoko is een flankaanvaller die het best tot zijn recht komt op de rechterflank. De linkspoot is een type zoals Arjen Robben dat vroeger was: iemand die naar binnen snijdt en met een goed schot kan uithalen. Zo maakte hij vorig seizoen tal van doelpunten voor Jong PSV.

Bakayoko is op zijn 19de een veelbelovend talent die de komende maanden nog veel progressie kan boeken bij PSV. Bij de Belgische beloften moet hij proberen zich te tonen en voorlopig kwam hij daar nog maar drie keer in actie. Hij is er een van de jongere krachten, maar als hij zich de komende maanden kan tonen, dan lonken de Rode Duivels.

Stond al op de radar van Martinez

Roberto Martinez had hem alvast op de radar staan. "Soms ontwikkelen spelers zich sneller dan verwacht - Romeo Lavia is er daar één van. Net zoals Johan Bakayoko, Zeno Debast en Koni De Winter", stelde de voormalige bondscoach van de Rode Duivel vorig jaar nog vast bij Sporza. Als Bakayoko zich helemaal kan aanpassen aan de vereisten bij een topclub als PSV én zich ook kan tonen bij de Belgische beloften, dan zal Domenico Tedesco de jonge Belgische flankaanvaller zeker eens van nabij gaan bekijken.

De nieuwe bondscoach van België moet voorlopig alvast niet vrezen dat Bakayoko voor Ivoorkust, waar hij roots heeft, gaat kiezen. “Neen, ik hoorde nog niets van Ivoorkust. Mijn focus ligt op België en het is mijn ambitie om ooit voor de Rode Duivels te spelen. Ik heb alle jeugdcategorieën bij België doorlopen en volgens mij is het ook beter om dan proberen door te stoten tot de eerste ploeg", liet hij in een gesprek met VoetbalNieuws weten.Fan van deze reeks? Lees dan zeker ook deze artikels:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top