CPL play-offs: wat met gele kaarten en schorsingen?

Sport | De Challenger Pro League rondt dit weekend haar reguliere seizoen al af. Vanaf maandag wordt er niet meer gesproken over een competitie met twaalf teams; maar wel over twee play-offs met elk zes teams. Een nieuwe start dus; en dat heeft ook gevolgen voor de opvolging van de kaarten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zoals reeds eerder aangegeven kunnen spelers nog geschorst zijn voor de eerste speeldag van de play-offs als ze een vijfde gele kaart pakken op de slotspeeldag van de reguliere competitie of als ze een rode kaart incasseren.

Maar als de spelers die momenteel met een gele dreiging (vier gele kaarten) geen extra gele kaart pakken op de 22e speeldag; dan zijn ze wel weer volledig vrij van zonden bij de start van de play-offs. Het bondsreglement stelt namelijk dat er geen overdracht is tussen de reguliere competitie en de play-offs en dat dus iedereen weer met een blanco strafblad start.

In tegenstelling tot in de reguliere competitie wordt een automatische gele schorsing in de play-offs wel al op drie gele kaarten gezet (in plaats van vijf dus).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top