Laatbloeier Niclas Füllkrug op weg naar de Europese top?

Sport | In het voetbal speuren de clubs vaak naar jonge spelers, aangezien zij een doorverkoopwaarde hebben. Maar er zijn ook laatbloeiers die pas later in hun carrière helemaal tot ontbolstering komen. Eén van die voorbeelden is de 30-jarige Duitse aanvaller Niclas Füllkrug.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Niclas Füllkrug is aan een bijzonder sterk seizoen bezig bij Werder Bremen. De spits wist al 13 keer raak te treffen in 18 competitiewedstrijden. Daarmee is de international topschutter in de Bundesliga en Füllkrug houdt voorlopig Christopher Nkunku (RB Leipzig, 12 goals), Jamal Musiala (Bayern München, 10 goals) en Marcus Thuram (Mönchengladbach, 10 goals) af in de topschutterstand.

Plots ging het snel

Het laatste anderhalf jaar is Füllkrug helemaal doorgebroken. Vorig seizoen trof hij 19 keer raak en dit seizoen trekt hij die lijn dus verder bij Werder Bremen. Door zijn goede prestaties viel hij in de smaak van bondscoach Hansi Flick en hij werd midden november voor het eerst opgeroepen. Op het WK mocht hij drie keer invallen en daarin wist hij twee keer te scoren en een assist uit te delen. De spits maakt dus een zeer goede evolutie door.

Füllkrug ligt tot medio 2025 onder contract en heeft volgens Transfermarkt een marktwaarde van 10 miljoen euro. De kans is groot dat Werder Bremen een veel grotere som gaat vragen, aangezien hij is uitgegroeid tot een van de beste spitsen in Duitsland. Werder Bremen haalde Füllkrug in 2019 voor slechts 6,5 miljoen euro weg bij Hannover ’96 en het staat nu al vast dat ze bij een volgende transfer heel wat winst gaan maken.

Interesse

De spits wil op zijn 30ste alvast de volgende stap zetten. Het is logisch dat hij het ijzer wil smeden wanneer het heet is. Er zouden al clubs uit de Engelse Premier League en de Italiaanse Serie A interesse tonen in de aanvaller. Ook Bayern München werd al gelinkt aan de spits. Werder Bremen zou minstens tussen de 15 en 20 miljoen euro willen vangen bij een uitgaande transfer. De kans lijkt dus steeds groter te worden dat Füllkrug aan zijn laatste maanden bezig is bij de Duitse club.

De aanvaller wil het seizoen ongetwijfeld goed eindigen en nog veel meer goals scoren. Als hij daarin weet te slagen, en zich ook weet te tonen bij de Duitse nationale ploeg, zal de interesse wellicht nog gaan toenemen. Dit weekend kan Füllkrug zich alvast nog een keer tonen tegen Borussia Dortmund.

Het programma van speeldag 19 in de Bundesliga op Eleven Sports:

Vrijdag 10 februari

Zaterdag 11 februari

Volg de Bundesliga het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Meer nieuws uit de Bundesliga:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top