Met Van Acker verdwijnt de 1B-coach die al het langst actief was bij zijn club

Challenger Pro League | Een magere 1 op 21 heeft een breuk opgeleverd tussen Dender EH en Régi Van Acker. De 67-jarige coach kreeg de vele blessures en schorsingen niet gecompenseerd en mocht na iets meer dan drie seizoenen beschikken. Met Van Acker verdwijnt zo de coach die al het langst bij zijn club actief was (bij de huidige 1B-teams). Van Acker was in totaal drie jaar, één maand en zeven dagen actief als sportief verantwoordelijke van Dender EH.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na het vertrek van Van Acker blijven er nog maar drie 1B-coaches over die al langer dan één jaar in dienst zijn bij hun club: Tom Van Imschoot, Hans Somers en Vincent Euvrard. De drie generatiegenoten (allemaal jonge veertigers) zijn zelfs allemaal al meer dan twee jaar in dienst bij hun club terwijl alle andere 1B-trainers maximaal een dikke zeven maanden op de teller hebben staan.

2 jaar, 7 maanden, 7 dagen: Tom Van Imschoot (Lierse), Hans Somers (Jong Genk)
2 jaar, 2 maanden, 1 dag: Vincent Euvrard (RWDM)

Tom Van Imschoot heeft momenteel trouwens ook het meeste 1B-wedstrijden op zijn teller staan. De sympathieke Vlaams-Brabander leidde al 116 wedstrijden in de B-reeks van ons profvoetbal (Lommel en Lierse). Vincent Euvrard volgt met tien matchen minder (Cercle Brugge, OHL, RWDM) en Bob Peeters is een goede derde met 92 wedstrijden voor KVC Westerlo.

Na dit illustere trio volgde de pas ontslagen Christian Bracconi (70 duels bij Tubize en Virton) en huidig Deinzecoach Marc Grosjean (70 duels bij Union, Seraing en Deinze).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top