Kan de terugkeer van Vakoun Bayo Charleroi een nieuwe impuls geven?

Jupiler Pro League | Heeft de op vier na slechtste aanval van de Jupiler Pro League eindelijk de speler gevonden die ze nog nodig hadden? Met de terugkeer van Vakoun Bayo zou Charleroi een oplossing moeten gevonden hebben voor hun aanvallende problemen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Sporting Charleroi staat 12e in het klassement met slechts 28 punten en is aan een zeer moeilijk seizoen bezig. De belangrijkste reden hiervoor is dat ze oh zo moeilijk doelpunten scoren. In 24 wedstrijden hebben de Zebra's slechts 30 keer het net weten te vinden. Dat zijn evenveel doelpunten als Zulte Warem en KAS Eupen. Alleen STVV, KV Kortrijk, RFC Seraing en KV Oostende doen het nog slechter.

Hoewel coach Felice Mazzu de vraag naar een echte doelpuntenmaker op Mamburg vaak afwimpelde, wist hij diep in zijn hart dat de spelers waarover hij beschikt niet aan dat profiel voldoen. Daarom haalde het management een oude bekende terug die ze tot het einde van het seizoen huren: Vakoun Bayo.

Meer doelpunten verzekerd?

De Ivoriaanse aanvaller komt op huurbasis over van Championship-club Watford, dat hem afgelopen zomer kocht van Sporting Charleroi. Destijds hadden de Zebra's de speler van AA Gent gehuurd en lichtte daarna de optie voor 1,5 miljoen euro om hem vervolgens enkele weken later weer te verkopen voor 5 miljoen euro. Dat was een goede zet, een die de schimmige signatuur had van een zekere Mogi Bayat. Zijn transfer van deze afgelopen wintermercato is een soortgelijke zet.

Sporting Charleroi hoopt dat Vakoun Bayo even goed kan presteren als vorig jaar. Toen scoorde hij in 16 wedstrijden 11 keer. De spits vormde bijna een aanval op zich. Bovendien heeft Bayo heel wat wedstrijdritme in de benen, want hij speelde 24 wedstrijden en scoorde 4 doelpunten voor Watford in de eerste helft van het seizoen. "Ik wist dat ik op een dag terug zou komen", zo liet hij in de krant La Dernière Heure optekenen.

Ploeg rond hem bouwen

Als Felice Mazzu wil dat zijn Ivoriaanse spits net zo goed presteert als vorig jaar, zal hij zijn spelsysteem op hem moeten toeleggen. Bayo is een echte afmaker die aangespeeld moet worden. "Hij is erin geslaagd het team te laten aansluiten bij wat hij wil en nodig heeft en dat is een hele uitdaging", merkte Edward Still, zijn toenmalige coach, vorig jaar op.

Na de assist voor Zorgane in zijn eerste wedstrijd tegen KV Mechelen, zal Bayo moeten hopen dat de Algerijn hetzelfde voor hem zal gaan doen. Zorgane is momenteel de beste assistgever (7) van Sporting Charleroi en de twee zijn blijkbaar weer snel op elkaar ingespeeld. Morioka, Heymans en Nkuba zijn ook spelers die de Ivoriaan kent, dus normaal gezien zou hij snel zijn draai moeten vinden.

Volg de wedstrijden van de Jupiler Pro League het hele seizoen lang, en in het bijzonder de wedstrijd tussen Sporting Charleroi en RFC Seraing op zaterdag 11 februari om 18u15, op de zenders van Elven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top