Kan Enzo Fernandez de Chelsea-aanval nieuw leven inblazen?

Sport |

Aanstaande woensdag zakt Chelsea af naar Borussia Dortmund in de heenmatch van de tweede ronde van de Champions League. Dankzij een waanzinnige recente wintermercato hebben de Blues hun ploeg sterk kunnen verbeteren, onder andere door de komst van Benfica-speler Enzo Fernandez. De wedstrijd is in Vlaanderen exclusief te volgen op Pickx!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Enzo Fernandez kende een ongelooflijke start van het seizoen. Hij eindigde met Benfica eerste in hun Champions League-poule, vóór PSG en Juventus en werd gezien als dé revelatie van de Portugese competitie. En alsof dat nog niet genoeg was, werd hij ook nog eens wereldkampioen met Argentinië en werd hij uitgeroepen tot beste jongere van het toernooi. Dat kan tellen.

Alles op de UEFA Champions League

Uiteraard kreeg de Argentijn bijgevolg veel bekijks tijdens de wintermercato. Benfica twijfelde nog om hem in het midden van het seizoen al te laten gaan, maar toen bleek dat Chelsea de (enorme) afkoopclausule van 121 miljoen euro wilde betalen werd er niet meer geaarzeld. Zo’n transfersom gaat natuurlijk ook gepaard met veel druk, in de aanloop naar de wedstrijd tegen Dortmund zijn alle ogen op de 22-jarige Argentijn gericht.

Chelsea staat er slecht voor in de competitie en is al uitgeschakeld in alle binnenlandse bekers. Dan maar inzetten op de Champions League. De Blues dromen van een derde Champions League-titel na 2012 en 2021. Al zullen ze dan meer moeten laten zien dan in de groepsfase, waar ze onder de intussen ontslagen Thomas Tuchel slecht begonnen en het onder Graham Potter enigszins konden rechttrekken. Al was de poule met AC Milan, RB Salzburg en Dinamo Zagreb niet bepaald ‘de groep des doods’.

Ongeziene precisie

Veel druk dus op de schouders van de nieuwe Chelsea-aanwinsten. De waanzinnige transfers van afgelopen maand laten geen ruimte voor toeval. De 330 miljoen euro geïnvesteerd in Mykhaylo Mudryk, Benoît Badiashile, Noni Madueke en João Félix moet onmiddellijk renderen. En dat geldt des te meer voor Fernandez, die als schakel tussen de verdediging en de aanval het tempo moet dicteren en de Blues weer tot scoren moet krijgen.

En met reden, de middenvelder was na Toni Kroos de beste passer in de groepsfase van de Champions League. De Argentijn is een veelzijdige speler die zowel het spel kan temporiseren als versnellen met zijn uiterst precieze passen en dribbels. En alsof dat nog niet genoeg is, heeft de Argentijn ook een geweldig schot in de benen. Fernandez zou wel eens opnieuw plezier in het spel van Chelsea kunnen brengen.

Het programma van de achtste finales in de UEFA Champions League op Pickx+ sports:

Dinsdag 14 februari

Woensdag 15 februari

Dinsdag 21 februari

Woensdag 22 februari

Volg de UEFA Champions League, inclusief de westrijd tussen Dortmund en Chelsea (in Vlaanderen enkel te bekijken op Pickx+ sports 3), integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top