Stats CPL: Biron haakt wagonnetje aan in topschuttersstrijd; De Schryver behoudt kloof bij assists

Challenger Pro League | Op de voorlaatste speeldag van de reguliere competitie in de Challenger Pro League slaagde niemand van de koplopers erin om zijn statistieken nog wat aan te scherpen richting de Play-offs. En dat schiep mogelijkheden voor andere kandidaten om zich wat dichter dichter bij de leiders te spelen; al greep ook daar zeker niet iedereen zijn kans.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zo zwegen de kanonnen van de vier beste schutters van de reeks. Bij Leonardo Rocha (vertrokken naar het buitenland) was dat vrij logisch, terwijl ook Thibo Baeten (net terug uit blessure) verzachtende omstandigheden had. Topschutter Thierno Barry en eerste achtervolger Lucas Stassin wentelden zich tijdens het afgelopen weekend dan weer even in de rol van aangever.

Mickaël Biron scoorde wél en kon zich zo bij de kopgroep zetten. De spits van RWDM staat nu gedeeld vierde op drie goals van topschutter Barry.

14. Barry (Beveren)
13. Stassin (RSCA Futures)
12. Rocha (Lierse)
11. Baeten (Beerschot), Biron (RWDM) 
9. Van Acker (Lierse)
7. Anne (Virton), Godts (Jong Genk), Martinez (Lommel), Mbokani (Beveren)

Bij de assists kon de uittredende assistenkoning Youssef Challouk twee extra streepjes achter z'n naam zetten waardoor hij stilaan maar zeker weer in beeld komt om zichzelf op te volgen. Maar de middenvelder van RWDM heeft nog wel een eindje te gaan om koploper Guillaume De Schryver in te halen. De huidige koploper kon in 2023 nog wel geen enkele assist afleveren.

8. De Schryver (Lierse)
6. Engels (Club NXT), Martinez (Lommel), Brrou (SL16 FC), Ribeiro Costa (Beveren)
5. Smeets (RWDM), Camara (RSCA Futures), Challouk (RWDM)

Beau Reus blijft dan weer rustig op kop bij de 'clean sheets'. De goalie van Beveren moest zich 2x omdraaien, maar ook zijn eerste achtervolger - Théo Defourny - kon zijn netten niet ongeschonden houden waardoor er een kloofje blijft.

7. Reus (Beveren)
5. Defourny (RWDM)
4. Lathouwers (Beerschot), Miras (Deinze)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top