Wat vermag Islam Slimani bij RSC Anderlecht na een mislukte eerste seizoenshelft bij Stade Brest?

Sport |

Het werd een woelige Transfer Deadline Day bij RSC Anderlecht. Racing Genk kaapte de transfer van de jonge Nigeriaanse aanvaller Tolu Arokodare, die de beoogde opvolger van de naar PSV verkaste Fabio Silva moest worden. Op Neerpede anticipeerden ze vervolgens in laatste instantie met de komst van de 34-jarige Islam Slimani, die zijn krabbel zette onder een halfjarig contract. Wat mag de Belgische recordkampioen verwachten van zijn nieuwe spits, die er een mislukte eerste seizoenshelft bij het Franse Stade Brest heeft opzitten?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Slimani kwam niet helemaal uit de verf op Bretoense bodem. Hij streek er neer na een tweede periode bij Sporting Portugal, waar hij van 2013 tot 2016 furore maakte. In 16 duels in de Ligue 1 trof hij uiteindelijk één keer raak en leverde hij ook één beslissende pass af.

“We verwachtten veel meer van Islam gezien zijn ervaring. Misschien beantwoordden wij ook niet helemaal aan zijn verwachtingen”, aldus Grégory Lorenzi, sportief directeur bij Brest en gewezen speler van Moeskroen en Bergen, die evenwel overtuigd blijft van de kwaliteiten van Slimani. “Wanneer de aanvoer goed is, kan hij veel bijbrengen. Hij heeft een grootse carrière achter zich.”

Aan ervaring inderdaad geen gebrek. Zo droeg het speerpunt in zijn rijkgevulde carrière onder meer ook het shirt van het Engelse Leicester City, het Turkse Fenerbahce en het Franse AS Monaco, waar Philippe Clement tegenwoordig de scepter zwaait.

Cruciaal duel tegen Sint-Truiden

Slimani heeft zijn vuurdoop in het shirt van paars-wit er reeds opzitten. Op verplaatsing bij KV Oostende (0-2 zege) kwam hij afgelopen vrijdag Francis Amuzu in de 72e minuut aflossen. Aanstaande zondag ontvangt RSCA voor eigen volk Sint-Truiden in een cruciaal duel met het oog op een plaats in de top 8. Slaagt de Algerijn erin om zijn stempel te drukken tegen de Kanaries en de criticasters op die manier de mond te snoeren?

Volg de Jupiler Pro League, met zondag om 16u het duel tussen RSC Anderlecht en STVV, het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top