Waarom Racing Genk ook zonder Paul Onuachu kans maakt op de landstitel

Sport | Racing Genk is momenteel autoritair leider van de Jupiler Pro League. Maar sinds het vertrek van Paul Onuachu op de laatste dag van de wintermercato fluisteren sommigen dat de Limburgers na zijn vertrek niet lang meer zullen overleven in de competitie. Pickx zoekt uit of dit realiteit of fictie is.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het vertrek van Paul Onuachu is ongetwijfeld een groot verlies voor de hele Belgische competitie. Als tweede meest succesvolle spits in de geschiedenis van de Jupiler Pro League sprokkelde de uit de kluiten gewassen speler niet minder dan 73 doelpunten in 103 wedstrijden in de hoogste klasse van de Belgische voetbalcompetitie. Bij Racing Genk wist hij zelfs 85 doelpunten en 10 assists te behalen in 134 wedstrijden over alle competities heen. Het belang van de 2,01 meter lange spits in de Cegeka Arena valt moeilijk te ontkennen. Het zou echter ongepast zijn om te stellen dat de Gouden Bal-winnaar van 2022 de enige sterke schakel was in de Limburgse ploeg.

Het voorbeeld van Pozuelo

Racing Genk heeft in het verleden laten zien dat het kan herstellen van een belangrijke speler na de wintertransfer. Tijdens de seizoenen waarin Genk zijn laatste twee titels won, verloor de club twee belangrijke spelers. Dit jaar was het de positie van spits die zonder sterkhouder zat, terwijl in 2011 de verdediging van Franky Vercauteren het moest stellen zonder João Carlos. In 2019 was het even paniek in het middenveld toen Philippe Clements spelverdeler Alejandro Pozuelo naar de MLS verkaste.

In beide gevallen wisten de Limburgers op koers te blijven om aan het eind van het seizoen de Belgische titel te veroveren. Zullen we dit opnieuw zien in 2023? Dat is natuurlijk moeilijk te voorspellen. In ieder geval reageerde het management dit keer onmiddellijk door een vergelijkbaar profiel aan te trekken met een andere lange en even robuuste staat van dienst: centrumspits Tolu Arokodare. Waar Philippe Clement vroeger nog zijn spelstrategie volledig moest omgooien na een transfer, hoeft Wouter Vrancken momenteel geen grote veranderingen aan te brengen in zijn opstelling met Bilal El Khanouss, Mike Trésor en Joseph Paintsil achter de 22-jarige nieuwkomer, die bij zijn eerste optreden al beslissend is gebleken. Het vertrek van Paul Onuachu lijkt goed doordacht en geanticipeerd, wat ons doet geloven dat Racing Genk tot het einde voor de titel zal spelen. Het antwoord op de vraag of Genk het zonder Onuachu kan stellen, wordt komende zondag thuis tegen The Great Old gegeven.

Volg de wedstrijden van de Jupiler Pro League, met name de wedstrijd tussen Racing Genk en Royal Antwerp FC deze zondag om 13u30, het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees nog meer nieuws over de Pro League:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top