Maakt Real Madrid kans op een nieuwe titel in het WK voor clubs?

Sport | Marokko, dat de revelatie was van het laatste WK in december in Qatar, is tot zondag 11 februari gastheer van het WK voor clubs 2022. Real Madrid, winnaar van de Champions League, is de favoriet om Chelsea op te volgen en zou wel eens de laatste winnaar van dit toernooi in de huidige vorm kunnen zijn.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zoals bij elke editie is de winnaar van de UEFA Champions League de favoriet voor het WK voor clubs. De Champions League-winnaar heeft veertien van de achttien voorbije edities gewonnen, waaronder de laatste negen. Om voor wat meer spanning en spektakel te zorgen, heeft FIFA-voorzitter Gianni Infantino daarom een toernooi bedacht met maar liefst 32 teams uit verschillende continenten. Deze nieuwe competitie, die om de vier jaar wordt gehouden en vanaf 2025 zal plaatsvinden, biedt ons een volle maand van wedstrijden op wereldniveau, waarmee de voetbalkalender voor de internationale clubs nog zwaarder zal worden.

Courtois en Hazard afwezig

Intussen zal Real Madrid, dat na de 1-0 overwinning op Liverpool in de finale op 28 mei in Saint-Denis zijn 14e titel heeft behaald, dit jaar Europa vertegenwoordigen en streven naar een vijfde wereldtitel na 2014, 2016, 2017 en 2018. Helaas voor België zullen Eden Hazard en Thibaut Courtois door blessures geen deel uitmaken van het avontuur. Gouden Bal-winnaar Karim Benzema zal ook niet present tekenen. Het team rekent op Vinicius Jr. om het verschil te maken.

De belangrijkste tegenstander van Real wordt de Zuid-Amerikaanse Copa Libertadores-winnaar Flamengo, de Braziliaanse club die in 2019 ongelukkige finalisten waren (met 1-0 in blessuretijd verslagen door Liverpool). In de ploeg van Auriverde zitten spelers die op het oude continent hebben gespeeld, zoals Arturo Vidal, David Luiz en Gabriel Barbosa. Vanwege hun status zullen beide teams pas in de halve finale aan de competitie deelnemen.

Percy Tau droomt van de finale

De Carioca's spelen op dinsdag 7 februari in Tanger (20u) tegen Al-Hilal, dat Azië vertegenwoordigt en in 2021 als 4e eindigde. De Saoediërs, die beschikken over spelers als Moussa Marega, Odion Ighalo en Andre Carrillo, wonnen hun kwartfinale tegen het Marokkaanse Wydad Casablanca, de winnaars van de Afrikaanse Champions League.

De Madrileense ploeg zal op woensdag 8 februari (20u) in Rabat de degens kruisen met het Egyptische Al-Ahly onder leiding van Percy Tau. De Afrikaanse runners-up, die in 2021 derde werden in de competitie, schakelden in de play-offs het Nieuw-Zeelandse Auckland City uit, de Champions League-winnaar van Oceanië. Vervolgens klopten ze de CONCACAF Champions League-winnaars Seattle Sounders. De wedstrijd om de derde plaats (16u30) en de finale (20u) worden op zaterdag 11 februari in Rabat gespeeld.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top