Tolu Arokodare wil Genk Paul Onuachu doen vergeten

Sport | Dag 24 van de Jupiler Pro League ligt alweer achter ons en het is tijd om opnieuw een oordeel te geven. Pickx somt de man, het doelpunt en het cijfer van het weekend op.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Man van het weekend: Tolu Arokodare

Racing Genk verloor zijn topscorer Paul Onuachu op de laatste dag van de winterse transferperiode. Iedereen vroeg zich af hoe de Limburgers het zouden redden zonder de Nigeriaanse reus. Tegen AS Eupen misten de troepen van Wouter Vrancken afgelopen week duidelijk steun aan de aanvallende kant. Dat was zondag ook het geval tegen Gent, ook al speelde Mbwana Samatta een degelijke wedstrijd. 

De komst van Tolu Arokodare, de vaste vervanger van de voormalige Gouden Schoen-winnaar, die in de laatste momenten van de mercato van Amiens werd overgenomen, toonde echter aan dat het management van de Limburgse club de juiste vervanger voor de Nigeriaan had gevonden. Arokodare slaagt erin net zo gemakkelijk te scoren als Onuachu, wist al in de eerste minuten een beslissende rol te spelen en weet de bal goed in zijn bezit te houden. Dit belooft veel goeds voor de rest van het kampioenschap, want alles wijst erop dat het titelduel met Union Saint-Gilloise zal worden uitgevochten.

 

Doelpunt van het weekend: Ayasa Ueda

Standard rekende zich dit weekend al rijk en dacht dat de notering in de top vier al in kannen en kruiken was. Maar toen kwam Cercle Brugge met een late gelijkmaker. De Vereniging kon rekenen op de vaardigheid van hun spits Ayasa Ueda, die met een prachtige borstcontrole en volley de arme Arnaud Bodart en alle andere spelers van Luik sprakeloos achterliet. Het wordt ongetwijfeld nagelbijten voor de Luikse club, want Club Brugge noch Gent, beide concurrenten voor de kampioenswedstrijden, wisten deze week te winnen.


Cijfer van het weekend: 16

Het heeft even geduurd, maar RFC Seraing heeft eindelijk een thuiswedstrijd in de Pro League gewonnen. De Métallos hebben een einde gemaakt aan een reeks van 16 zegeloze wedstrijden zonder overwinning van meer dan een jaar met een overwinning tegen Oud-Heverlee Leuven. Spits Christophe Lepoint maakte het verschil bij de Luikse ploeg, die nu onderaan de competitie staat en het moet opnemen tegen KV Oostende.

Volg de wedstrijden van de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees hier meer nieuws uit de Pro League:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top