Beveren houdt opvallende constante aan op bezoek bij de beloftenteams

Sport | SK Beveren is er niet in geslaagd om de allereerste uitmatch op de eigen Freethiel te winnen. De Waaslanders moesten 'op bezoek' bij Jong Genk zwoegen en zweten om een puntje uit de brand te slepen en konden pas na een late goal van Ribeiro Costa afklokken op 2-2.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Alweer 2-2, zo blijkt... want SK Beveren liet dit seizoen een wel heel opvallende statistiek noteren bij de bezoekjes aan de beloftenteams. Zowel bij RSCA Futures, als bij SL16, Club NXT en dus nu Jong Genk eindigde de uitmatch op een 2-2 gelijkspel.

Op bezoek bij RSCA Futures moest Beveren in de slotseconden nog een 2-2 toestaan na een late goal van Bouchouari; maar zowel tegen SL16 FC als tegen Jong Genk was het Beveren zelf dat pas kon gelijkmaken in de slotminuten van de match. Enkel tegen Club NXT stond de eindstand al na een dikke 70 minuten voetballen op het scorebord.

Nochtans had Beveren in de thuisduels een pak minder moeite tegen de beloftenteams. Ze wonnen 4x en lieten een doelsaldo van 10-2 noteren. Daarmee sluiten de Waaslanders de reguliere competitie sowieso af zonder nederlaag tegen de beloftenteams; en ook dat is een unicum. Toch zullen de twee meest recente matchen (SL16 en Jong Genk) niet echt een goed gevoel gegeven hebben met het oog op de titelstrijd.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top