João Cancelo gaat op zoek naar speelminuten bij Bayern München

Bundesliga | João Cancelo zorgde in de laatste uren van de transfermercato nog voor een heuse verrassing. De Portugese centrale verdediger maakte een transfer van Manchester City naar Bayern München.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bijna niemand zag het aankomen, maar Bayern München kon nog vlak voor de transferdeadline een grote vis binnenhalen. João Cancelo versterkt vanaf nu de rangen van de Rekordmeister. Het is al de vijfde grote competitie waarin de Portugees aantreedt, na Portugal (Benfica), Spanje (Valencia), Italië (Juventus, Inter Milaan) en Engeland. Cancelo komt over voor 65 miljoen euro.

Mindere prestaties

Nochtans is het bij Manchester City alle hens aan dek om het gat met Arsenal te dichten en te presteren in de Champions League. Dan lijkt een speler van het kaliber van Cancelo onmisbaar. Toch was de verdediger, door een sterke Nathan Aké en de opkomst van Rico Lewis, de laatste weken zijn status als starter verloren.

Hij werd bekritiseerd voor zijn verdedigende acties, niet onbelangrijk als fullback. Ondanks zijn goede statistieken (twee doelpunten en vijf assists in 26 wedstrijden), ontbreekt het de Portugees aan inzet. Dat vinden ook Pep Guardiola en voormalig Portugees bondscoach Fernando Santos. Die laatste verbande Cancelo in de slotfase van het WK ook naar de bank.

Conflict met Pep?

Volgens sommigen was het vertrek bij City te wijten aan een woordenwisseling tussen de coach en de speler tijdens een training. Volgens de Daily Mail maakte Cancelo zijn ongenoegen kenbaar toen hij te horen kreeg dat hij niet zou starten tegen Arsenal. Cancelo ontkent dat echter. "Ik heb de laatste weken niet veel speeltijd gehad, wat mijn beslissing heeft beïnvloed. Het heeft niets te maken met mijn relatie met Pep. Ik wilde echt aan dit nieuwe avontuur beginnen bij zo'n club met zo'n grote geschiedenis, het is een droom voor mij," verklaarde de nieuwe Bayern-speler tijdens zijn presentatie.

Het is in ieder geval een goede zet voor de ploeg uit München, die een oplossing zoekt voor de mindere prestaties van Pavard en de blessure van Noussair Mazraoui. Cancelo is een veelzijdige speler die zowel op rechts, links of op het middenveld kan spelen. Hij wordt al meteen verwacht als starter in de ronde van 16 tegen PSG, dat hem ook maar al te graag had overgenomen.

Het programma van speeldag 18 in de Bundesliga op Eleven Sports:

Zaterdag 4 februari

Zondag 5 februari

Volg de Bundesliga het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Meer nieuws uit de Bundesliga:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top