Yorbe Vertessen heeft alles om Dante Vanzeir te laten vergeten bij Union SG

Jupiler Pro League | Union SG zag Dante Vanzeir naar New York Red Bulls vertrekken, maar de Brusselaars handelden heel snel inzake opvolger. De nummer twee uit de Jupiler Pro League haalde Yorbe Vertessen op huurbasis weg bij PSV. Kan hij Vanzeir zijn vertrek goed opvangen?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dante Vanzeir was dit seizoen aardig op dreef met 12 goals en 2 assists in 28 wedstrijden. Gustaf Nilsson wist hem de afgelopen wedstrijden meer dan goed te vervangen, maar trainer Karel Geraerts had er toch graag een ander type aanvaller extra bij. Yorbe Vertessen heeft een gelijkaardig profiel en is ook een snelle aanvaller met heel veel diepgang. De Belg is echter ook geen speler die uitblinkt met het snelle voetenwerk, maar hij zal vooral die verticaliteit in het spel van Union SG moeten houden.

Net zoals Vanzeir

Vertessen komt op huurbasis, zonder aankoopoptie over van PSV. Daar kende hij een zeer moeilijk seizoen. Trainer Ruud van Nistelrooy maakte amper gebruik van zijn diensten en hij kwam in totaal amper 313 minuten in actie. Hij scoorde twee goals in de Europa League. Vorig jaar was Vertessen onder de vorige trainer Roger Schmidt wel aardig op dreef. Hij mocht toen in totaal 43 keer opdraven en met 9 doelpunten en 5 assists in 1.339 minuten was hij toch wel van waarde.

Het parcours van Vanzeir en Vertessen is enigszins vergelijkbaar. Vanzeir brak niet door bij KRC Genk en werd (na uitleenbeurten aan KV Mechelen en Beerschot) verkocht aan Union SG. Daar kwam hij helemaal boven water. Kan Vertessen zijn pad volgen bij de Brusselse club?

Terug naar PSV?

Vertessen, die in de jeugdafdeling van KVC Westerlo speelde, vertelde aan Het Laatste Nieuws waarom hij PSV verliet voor Union SG. "De mogelijke titelstrijd van Union heeft mijn keuze vergemakkelijkt. Ik wil bereiken wat mogelijk is: bijvoorbeeld de titel, de beker en zo ver mogelijk gaan in de Europa League. Persoonlijk wil ik zoveel mogelijk goals maken", aldus de aanvaller. Vertessen heeft PSV zeker niet opgegeven. Daarom is er ook geen aankoopoptie in de deal opgenomen.

Als de 22-jarige aanvaller zich goed weet te ontwikkelen in het Dudenpark, is de kans groot dat hij komende zomer een nieuwe kans krijgt bij PSV. Het is dan aan de Belg om die te grijpen. Maar eerst gaat hij proberen Union SG een prijs te laten winnen. Met de bekerwedstrijd tegen Royal Antwerp FC en de competitiewedstrijd tegen Zulte Waregem krijgt hij alvast twee uitgelezen kansen om zich te tonen aan het enthousiaste Brusselse publiek.

Volg de Jupiler Pro League, en met name Union SG - Zulte Waregem deze zondag om 19u15, het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer lezen over de Jupiler Pro League?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top