Club Brugge wil zijn nieuwe vorm bevestigen in de clash tegen Antwerp

Sport | De winterperiode van het voetbalseizoen ligt definitief achter ons en de teams van de Jupiler Pro League gaan nu naar het laatste deel van de klassieke fase van de competitie. Dit weekend staat Club Brugge tegenover Royal Antwerp FC tijdens de 24e speeldag in de strijd om een plekje bij de eerste vier in het klassement.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Eerst en vooral neemt Anderlecht het vrijdag omstreeks 20u45 op tegen KV Oostende. RSCA hoopt met een overwinning terug in de top-8 van het klassement te raken. Na zeven wedstrijden zonder overwinning is het ook voor KV Oostende van moeten, want de ploeg van voormalig eigenaar Marc Coucke zit momenteel in de degradatiezone.

Top vier voor Standard?

Standard trekt zaterdag om 16u naar Cercle Brugge en zoekt een broodnodige overwinning. Bij winst kan de Luikse ploeg namelijk op gelijke hoogte met Club Brugge komen. Cercle lijkt geen vogel voor de kat, want ze staan nog steeds op een mooie achtste plaats en wonnen 7 van de laatste 9 wedstrijden.

Om 18u15 spelen twee ploegen uit de degradatiezone tegen een ploeg uit de top-10. KVC Westerlo reist naar AS Eupen en Oud-Heverlee Leuven trekt naar Seraing. Later op de avond spelen Sint-Truiden en KV Kortrijk ook nog tegen elkaar.

Union kan dichter bij Genk komen

Op zondag staan heel wat interessante wedstrijden op de planning. Royal Antwerp FC en Club Brugge strijden om 13u30 tegen elkaar in de Bosuil. Na zijn eerste overwinning als coach van Brugge zal Scott Parker zijn succes ongetwijfeld willen bevestigen in een match tegen een andere ploeg uit de top-4. Om 16u speelt Sporting Charleroi tegen KV Mechelen.

De leiders in de stand, Racing Genk, staan een zware trip naar de Ghelamco Arena te wachten om 18u30. Gent zal de wrede nederlaag van vorig weekend tegen Cercle willen goedmaken en de Buffalo’s weten dat ze moeten winnen om opnieuw aansluiting te vinden met Club Brugge. Union, dat om 19u15 speelt tegen Zulte Waregem, kan profiteren van een Limburgse slipper om dichter bij de leiderspositie te komen.

Het programma van speeldag 24 in de Jupiler Pro League:

Vrijdag 3 februari

Zaterdag 4 februari 

Zondag 5 februari

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer lezen over de Jupiler Pro League? 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top