Gustaf Nilsson doet Union Dante Vanzeir vergeten

Sport | De 23e speeldag in de Jupiler Pro League ligt alweer achter ons. Tijd dus om zoals elke week een aantal conclusies te trekken. Pickx zocht de man, het doel en het cijfer van de speeldag uit.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Man van het weekend: Gustaf Nilsson

Terwijl Dante Vanzeir op het punt staat om het vliegtuig richting de Verenigde Staten te nemen om bij de New York Red Bulls te spelen, heeft coach Karel Geraerts van Union besloten om Gustaf Nilsson in te zetten als back-up van Victor Boniface in de aanval. Tegen Sporting Charleroi bleek dat meteen een goeie zet, want de Zweed maakte het enige doelpunt van de wedstrijd. Nilsson maakt zo zijn derde goal in evenveel wedstrijden, zijn negende in alle competities. Hoewel Yorbe Vertessen, die op huurbasis van PSV komt, wordt gezien als de vervanger van de toekomstige MLS-speler, zal die heel wat in zijn mars moeten hebben om de reus van 1,97 meter groot te verdrijven. Dat Nilsson zo sterk speelt is natuurlijk alleen maar goed nieuws voor Union, dat Genk niet te ver laat uitlopen in de stand van de Jupiler Pro League. 

Doelpunt van het weekend: Jesper Daland

Het was het weekend van de afstandsdoelpunten in de Jupiler Pro League. Het doelpunt van het weekend gaat na de 23e speeldag naar Jesper Daland van Cercle Brugge. In de laatste seconden van de blessuretijd maakte hij het beslissende doelpunt tegen Gent. Cercle pakt zo een kostbare overwinning om in de top 8 van het klassement te belanden. De Noor onderschepte de uittrap van doelman Paul Nardi bij de zijlijn, kon door het midden doortrekken en van op afstand de bal gemakkelijk voorbij de Buffalo-doelman mikken. Cijfer van het weekend: 1

Scott Parker heeft eindelijk zijn eerste overwinning als coach van Club Brugge beet. Zijn ploeg won met veel moeite bij Zulte Waregem en maakte een einde aan een reeks van zeven opeenvolgende nederlagen. Met overwinning, de eerste in drie maanden, klimt Club Brugge voorbij Gent terug naar de vierde plaats in het klassement.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer lezen over de Jupiler Pro League?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top