Nieuwe spits wordt 's middags voorgesteld bij SL16 FC en scoort al meteen na 2 minuten tegen Beveren (video)

Sport | Zondag 29 januari wordt een dag om niet snel te vergeten voor Aleksander Buksa. De 20-jarige aanvaller werd pas 's middags voorgesteld als de nieuwste aanwinst van SL16 FC; kreeg meteen een basisplaats in de match tegen Beveren én scoorde prompt na twee minuten de openingsgoal.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Buksa is een 20-jarige centrumspits die de voorbije maanden ook al op de Belgische velden rondliep. De jonge Pool werd deze zomer door het Italiaanse Genoa uitgeleend aan OH Leuven; maar haalde geen speelminuten bij het eerste elftal. Buksa speelde wel regelmatig mee bij de beloftenploeg van OHL en scoorde daarbij vijf goals in eerste nationale.

Maar de huurdeal werd eerder deze week stopgezet toen SL16 FC in the picture kwam. De beloften van Standard konden nog wel een extra spits gebruiken in hun strijd tegen de degradatie en deden op hun beurt zaakjes met Genoa. Buksa werd zondagmiddag voorgesteld aan de fans en scoorde dus later op de dag al meteen een goal voor zijn nieuwe club. De Pool had amper twee minuten nodig om de defensie van SK Beveren af te troeven.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top