KRC Genk hoopt de Belgische jonkies van Juventus af te houden in de Youth League

Sport | In de UEFA Youth League staat KRC Genk voor een geweldige uitdaging. Op 8 februari ontvangt het de Italiaanse grootmacht Juventus in Limburg. Kan KRC Genk de Oude Dame uitschakelen?

Door Pickx

Deel dit nieuws

KRC Genk is aan een goed parcours bezig in de Youth League. Het wist zich via het kampioenenspoor (Genk speelde met zijn jeugdteam kampioen in België) in de Youth League eerder al te ontdoen van Slavia Praag en Coleraine FC. Met Juventus treft het nu wel een tegenstander van een veel groter kaliber.

De Oude Dame heeft in de groepsfase van de Youth League indruk gemaakt. Het boekte een 11 op 18 in een groep met PSG, Benfica en Maccabi Haifa. Daardoor werden zij tweede en moeten zij een tussenronde spelen tegen een team uit het kampioenenspoor. Juve trof dus Genk.

Belgische talenten bij Juventus

Bij Juventus is het vooral uitkijken naar twee Belgen. Met Joseph Boende (17, ex-Anderlecht) en Samuel Mbangula (19, ex-Anderlecht) lopen er twee bekende namen rond. Mbangula is een flankaanvaller en toonde zich al door in de groepsfase 3 keer te scoren en 2 assists uit te delen in 5 wedstrijden. Boende is een centrale middenvelder en wist in de groepsmatchen een assist uit te delen. Zij zullen zich ongetwijfeld willen tonen tegen KRC Genk.

Bij de Limburgers lopen ook enkele interessante talenten rond. Trainer Sébastien Pocognoli kan wel niet meer rekenen op aanvaller Sekou Diawara, die verkast naar het Italiaanse Udinese. Het is nu aan jonkies zoals Deniz Arabici en Sami Sakkali om aanvallend het verschil te maken. Genk scoorde in zijn voorgaande vier duels maar liefst vijftien keer. Kunnen zij ook Juventus over de knie leggen?

De acht winnaars in de tussenronde komen drie weken later uit in de achtste finales. Dan zijn ook de acht winnaars van Youth Leaguepoules van de partij: Real Madrid, Atlético Madrid, FC Barcelona, AC Milan, Manchester City, Liverpool, PSG en Sporting Club de Portugal.

Volg KRC Genk in de UEFA Youth League, inclusief de wedstrijd tegen Juventus op woensdag 8 februari vanaf 15u55, op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top