Op weg naar een verrassende finale in de Croky Cup?

Sport | In de Croky Cup staan de heenwedstrijden van de halve finales op het programma. Met Union SG-Royal Antwerp FC en Zulte Waregem-KV Mechelen mogen we ons aan twee interessante duels verwachten. De vier clubs strijden om een finaleplaats voor de Beker van België.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Woensdag opent Union SG dit tweeluik met een thuiswedstrijd tegen Antwerp. De Brusselaars kunnen die match met vertrouwen aanvatten, want ze wisten onlangs nog met 2-0 Antwerp in het Dudenpark te verslaan. Union SG is ook dit seizoen een ware sensatie. Het staat knap tweede, overwinterde in de Europa League en staat nu dus ook in de halve finales van de beker. Niemand had verwacht dat Union SG zelfs nog beter ging doen dan vorig jaar. Ze kunnen nog maar eens geschiedenis schrijven, want de laatste keer dat ze een Belgische bekerfinale mochten afwerken dateert al van 1914! Het kan dus 109 jaar later zijn derde beker uit de clubgeschiedenis winnen.

Antwerp is echter geen tegenstander die het mag onderschatten. In de vorige ronde wist het immers KRC Genk met 0-3 uit te schakelen. De troepen van Mark van Bommel zijn goed in vorm en willen uiteraard opnieuw een prijs pakken. In 2020 wist Antwerp nog de beker te winnen en de ambitieuze voorzitter Paul Gheysens hoopt dat hij nog een keer mag vieren. Union SG en Antwerp zijn de twee ploegen uit de top vier die voor een plaats in de finale knokken, maar de tweede halve finale wordt afgewerkt tussen Zulte Waregem en KV Mechelen. Dat is best een grote verrassing, want de twee teams kennen een zeer moeizaam seizoen.

Zulte Waregem en KV Mechelen

Zulte Waregem staat momenteel op een degradatieplaats, dus het zou zomaar kunnen dat zij degraderen en de beker winnen. Essevee heeft wel de nodige ervaringen met bekerfinales. In 2006 en 2017 wist Zulte Waregem de Croky Cup te winnen, in 2014 verloor het de finale. Zij knokken al voor een vierde bekerfinale in amper zeventien jaar tijd. Toch wel een knappe prestatie van Zulte Waregem.

Met KV Mechelen treft het een team dat ook een moeizaam seizoen kent. De Maneblussers staan dertiende en kennen een zeer grijs seizoen. Een eventuele bekerfinale zou het seizoen van Steven Defour & co de nodige kleur geven. KVM zou ook voor een straffe stunt kunnen zorgen door een tweede Belgische hoofdprijs in amper vier jaar tijd te kunnen winnen. In 2019 wist het als tweedeklasser de finale te winnen van AA Gent. Kunnen zij vier jaar later zich weer plaatsen voor de finale? Het staat nu al vast dat we een verrassende finalist krijgen met Zulte Waregem of KV Mechelen.

Volg de wedstrijden van de halve finales in de Beker van België, met Union SG - Royal Antwerp FC (woensdag 1 februari om 20u20 op VTM2) en Zulte Waregem - KV Mechelen (donderdag 2 februari om 20u35 op Canvas).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top