Xabi Alonso lijkt de juiste formule te hebben gevonden bij Bayer Leverkusen

Sport | Na een moeilijke seizoensstart lijkt Bayer Leverkusen nu officieel gelanceerd. Als ze dit weekend winnen van Dortmund kunnen de mannen van Xabi Alonso zelfs dromen van Europees voetbal.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bayer won haar laatste vijf wedstrijden in de Bundesliga. Voor het WK wisten de mannen van Xabi ALonso nog te winnen tegen Union Berlin, Keulen en Stuttgart. Borussio Mönchengladbach en Bochum zijn de nieuwste slachtoffers. De wedstrijd dit weekend tegen Dortmund zal ongetwijfeld de toekomstige ambities van Leverkusen duidelijk maken.

Een nieuwe wind

De ploeg van onder meer Moussa Diaby staat momenteel achtste in de Bundesliga, maar is nog lang niet uitgespeeld in de race voor Europees voetbal. Dankzij hun recente record van 15/15 ligt de vierde plaats voor de Champions League, gedeeld door Eintracht Frankfurt, Freiburg en... Borussia Dortmund, slechts op zeven punten. Na een rampzalige start van het seizoen lijkt de trein van Noordrijn-Westfalen weer op volle toeren te draaien.

Ere wie ere toekomt, veel van het nieuwe élan van Leverkusen is te danken aan Xabi Alonso. Na een moeilijke start in oktober is hij erin geslaagd nieuw leven in de club te blazen. Hij gaf spelers als Nadiem Amiri en Adam Hlozek weer vertrouwen, twee belangrijke pionnen in de laatste successen van Leverkusen.

Comeback van Florian Wirtz

De voormalige jeugdtrainer van Real Sociedad heeft ook hard gewerkt aan zijn defensieve basis, waarbij hij met succes een achterste drie heeft getest naast wingbacks Jeremie Frimpong en Mitchel Bakker, die hem in staat stellen te schitteren in de tegenaanval. En het loont, van de vijf opeenvolgende overwinningen waren er drie clean sheets. "We spelen compacter, we zijn agressiever in de duels. Maar we kunnen nog verbeteren als we in balbezit zijn en in onze positionering", analyseerde de ex-speler van Bayern München.

Alonso kan ook terug een beroep doen op Florian Wirtz. Het goudhaantje stond enkele maanden aan de kant met een gescheurde kruisband. De 19-jarige aanvallende middenvelder was in zijn eerste optreden sinds maart 2022 meteen beslissend met een assist tegen Bochum, en dat zal ongetwijfeld niet de laatste zijn. De Duitser kan een belangrijke factor worden in de strijd voor Europa.

Het programma van speeldag 18 in de Bundesliga op Eleven Sports:

Zaterdag 28 januari

Zondag 29 januari

Volg de Bundesliga het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Meer nieuws uit de Bundesliga:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top