Alexander Sörloth legt Karim Benzema het vuur aan de schenen

Sport | Bij AA Gent zullen ze toch verrast zijn over evolutie die Alexander Sörloth de afgelopen jaren maakte. De Noorse aanvaller speelt momenteel voor Real Sociedad. Daar doet de spits het bijzonder goed en is hij uitgegroeid tot een van de smaakmakers in de Spaanse eerste klasse.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Sörloth speelt voor het tweede seizoen op rij op huurbasis voor Real Sociedad. Dat kostte de club in totaal al 3,5 miljoen euro aan huurgelden, maar spijt zullen ze daar zeker niet van hebben. De 27-jarige spits was dit seizoen in La Liga al goed voor 8 goals en 1 assist in 14 competitiewedstrijden.

Benzema en Lewandowski in het vizier

Enkel Karim Benzema (9), Joselu (10) en Robert Lewandowski (13) scoorden meer. Sörloth speelde in anderhalf jaar tot op heden 66 wedstrijden voor Real Sociedad, waarin hij 19 keer raak trof en 3 assists uitdeelde. Een straffe prestatie van de aanvaller. De vlotscorende spits maakt dus furore in Spanje en bij AA Gent zullen ze toch wel wat verrast zijn.

In het seizoen 2018-2019 huurden de Buffalo’s hem immers voor een half seizoen van Crystal Palace. De aanvaller wist in 22 partijen amper 5 keer te scoren en 3 assists uit te delen. AA Gent deed geen bod om hem definitief aan hen te binden en daar zullen ze nu wel spijt van hebben.

20 miljoen euro

De aanvaller werd het seizoen nadien uitgeleend aan de Turkse topclub Trabzonspor en daar kende hij een topseizoen met 33 doelpunten en 11 assists in 49 wedstrijden. RB Leipzig kwam hem op het spoor en betaalde 20 miljoen euro, maar hij kon er de leemte van de vertrokken Timo Werner toen niet opvullen. Bij de Duitse club kende hij minder succes. Zijn teller bleef er staan op 6 goals en 3 assists in 38 wedstrijden.

In Spanje voelt de ex-speler van ook nog Rosenborg, Bodo Glimt, FC Groningen en FC Midtjylland zich duidelijk beter in zijn sas. Met een derde plaats doet Sociedad het bovendien zeer goed en dat is mede te danken aan Sörloth. Kan hij tegen Real Madrid weer de weg naar de netten vinden en Benzema bijbenen in de topschuttersstand?

Het programma van speeldag 19 in La Liga op Eleven Sports:

Zaterdag 28 januari

Zondag 29 januari

Volg het beste van La Liga het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Meer nieuws uit La Liga:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top