De toekomstige Rode Duivels: Arne Engels verbaast vriend en vijand

Sport | Pickx stelt je in 2023 elke week een jong Belgisch talent voor dat in de min of meer nabije toekomst een rol zal spelen in de nationale ploeg. Vandaag kijken we naar Arne Engels.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Club Brugge liet enkele jaren geleden verstaan dat het meer en meer talenten van eigen bodem hoopte te laten doorstromen naar het eerste elftal. Charles De Ketelaere was daar hét voorbeeld van. Maar de opvolging stokt wat. Noah Mbamba leek even in aanmerking te komen, maar hij verdween uit beeld en trok naar Bayer Leverkusen. Komend seizoen zal Maxim De Cuyper, nu actief op huurbasis bij KVC Westerlo, terugkeren naar het Jan Breydelstadion.

Goed in de Challenger Pro League

Blauw-zwart liet onlangs verrassend genoeg Arne Engels naar FC Augsburg vertrekken. De Duitse eersteklasser betaalde amper 100.000 euro voor de 19-jarige middenvelder. Engels maakte dit seizoen indruk bij Club NXT, dat uitkomt in de Challenger Pro League.

De jonge Belg was daarin goed voor 2 goals en 6 assists in 15 wedstrijden, in de Youth League liet hij zich ook opmerken met twee assists tegen Leverkusen en Atlético Madrid. Dit seizoen maakte hij dus veel indruk bij Club Brugge, al leken ze daar dus niet ten volle overtuigd van zijn potentieel.

Straf debuut bij Freiburg

Opvallend genoeg kreeg Engels nooit een kans in de A-kern van Club. Hij speelde geen enkele minuut voor het eerste elftal en besliste daarom dat het beter was om te vertrekken. Bij FC Augsburg waren ze wel van mening dat hij klaar was voor minuten in het eerste elftal en de jongeling mocht meteen starten tegen Borussia Dortmund. Engels maakte veel indruk en was zelfs goed voor een assist. Van een droomdebuut gesproken.

Zijn coach Enrico Maaßen was achteraf lovend. "Arne heeft een uitstekende wedstrijd gespeeld. Hij liet zich niet enkel meeglijden met de stroming, maar was spelbepalend voor ons." Engels lijkt zo de juiste keuze te maken. “Ik ben ervan overtuigd dat dit de juiste stap is in mijn carrière, om mezelf als speler te ontwikkelen en beter te worden. Ik denk dat de Bundesliga de competitie is die het beste bij mij past."

Als de middenvelder zijn verrassende start kan bevestigen, dan kan hij de komende maanden (en jaren) wel eens een optie zijn voor de Rode Duivels. Voorlopig speelde hij bij de U19 van België en de volgende stap die hij zal zetten, is richting de beloftenploeg van trainer Jacky Mathijssen.

Wil je nog meer over deze reeks lezen? Bekijk deze artikels:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top