Mertens meteen enkele weken out bij SK Deinze

Sport | De terugkeer van Lennart Mertens is wat in mineur gestart bij SK Deinze. De goalgetter kreeg nochtans meteen een basisplaats in de competitiematch tegen RWDM; maar na een botsing met doelman Defourny moest rijzige 'Lenny' al vroeg in de match alweer trekkebenend naar de kant.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Er werd meteen gevreesd voor een scheur in de mediale band van de knie en die vrees werd bevestigd door de scans in het ziekenhuis. Toch was er ook wel wat opluchting, want de voorste kruisband bleek niet geraakt. Hierdoor wordt de inactiviteit van Mertens op zo'n zestal weken geschat; al zal er volgende week nog een extra onderzoek gedaan worden om de kwetsuur verder in detail te analyseren.

De blessure is sowieso wel weer een opdoffer voor Deinze; dat eerder ook al de andere, nieuwe centrumspits - Ilhan Fandi - voor langere tijd zag uitvallen. De Oost-Vlamingen hopen dat Mertens wel weer fit geraakt voor de cruciale fase van de Play-offs. Of dat dan de promotie- of de degradatie Play-offs zullen zijn, zal de komende weken moeten blijken.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top